Nem csak az eredeti árának töredékéért adják a komplett történelmi városépítős játéksorozatot, de a legújabb részét most teljesen ingyen ki is próbálhatjuk.

2023.11.03. – A Cities Skylines 2-nek bizonyára sokkal jobb rajtot reméltek a Colossal Order fejlesztői, akik valahol félúton elfelejtették optimalizálni a városépítést – így a legtöbb PC-n bizony igen rosszul fut. Ennek fényében talán nem is olyan meglepő, hogy október végéhez közeledve gyorsan elhalasztották a konzolos megjelenést, látván a PC-s állapotokat, valószínűleg Xboxon és PlayStationön még sokkal rosszabb lehet a helyzet, mint elsőre gondolnánk.

A lényeg, hogy a fejlesztők bőszen dolgoznak a népszerű városépítős játékon, melyet a tervek szerint még hosszú évekig szeretnék tartalommal ellátni. Amíg viszont arra várunk, hogy a hibákat lajstromozó lista végére érjenek, akár vissza is térhetünk a 8 évvel ezelőtti alapokhoz, de ha azt már unnánk, akkor érdemes lehet a tekintetünket az idén 25. esztendejét taposó Anno-sorozat felé.

A Ubisoft gondozásában épülő-szépülő sorozat igen komoly múltra tekinthet vissza: az első Anno 1998-ban látta meg a napvilágot, amit az 1600-as évek városépítésébe engedett betekintést, majd aztán a 2010-es évekig bezárólag belekóstolhattunk az 1400-as, 1500-as és az 1700-as időszakokba is, hogy aztán egyenesen a jövő 2070-es és 2205-ös esztendejébe kalauzoljon. 2019-ben azonban az Anno megtért a gyökereihez, és ott folytatta a történelmi korok bemutatását, ahol anno abbamaradt: az 1800-as évekkel.

Szerencse, hogy az Anno-sorozat kvázi kortalan (mint oly sok másik városépítős cucc), így az összes részét bátran lehet ajánlani pótlásra, vagy nosztalgiázásra. Pláne úgy, hogy most az ünnepi hangulatban szinte a teljes szériát leakciózták, csak úgy repkednek a -50%-os, -75%-os, meg a -85%-os leárazások, így 5-6 eurós ~ 1900-2200 áron rámolhatjuk be az alapjátékokat. Kivéve a legutóbbi Anno 1800-at, azért 5600 forintot kérnek az Ubisoft boltjában, ami így is 75%-kal olcsóbb, mint lenni szokott.

Sőt, most november 6-ig teljesen ingyen játszhatunk vele!

Ha esetleg el szeretnéd ütni az időt a Cities Skylines 2 játszhatóvá válásáig, akkor mindenképp érdemes kihasználni ezt a november 2-től egészen november 6-ig tartó ingyenes időszakot. Ez idő alatt az alapjáték összes tartalmához korlátozás nélkül hozzáférhetünk, ha pedig a rákaptunk az 1800-as évek városfejlesztésére, akkor a vásárlás után onnan folytathatjuk a metropoliszunk, ahol hagytuk.

Az ingyenességet pedig azon a PC-s platformon/boltban vesszük igénybe, amelyiken akarjuk: ha az Epicet jobban bírjuk a Steamnél, akkor ott vághatunk az építkezésbe, de fordítva is adott a lehetőség, ahogyan a Ubisoft saját boltjában is rárepülhetünk. Pro tipp: ha számít az a pár száz forintos, akkor az Epicen 600 forinttal olcsóbban megvehetjük, mint bárhol máshol.

Természetesen az Anno 1800 – mint egy valamirevaló városmendezselős játék – is kapott egy rahedli kiegészítőt, melyek nem kevés plusz tartalommal dobják fel az amúgy sem üres programot. Ezek a kiegészítők is akciósak, de akár egyben is megvehetjük – bár nem igazán éri meg 49.000 forintért. A maximális élményért akkor már érdemesebb előfizetni a Ubisoft+-ra, amely ezért a pénzért 8 hónapnyi hozzáférést biztosít nem csak az Anno 1800-hoz és az összes DLC-jéhez, hanem a Ubisoft valamennyi megjelent másik játékához és azok extra tartalmaihoz is.

Ezt is érdemes elolvasnod:

200 évvel ezelőtt így képzelték el a jelenünket – Mennyiben lett igazuk?

×