Máris látható eredménye van annak, hogy a Microsoft felvásárolta az Activision-Blizzard kiadót. Az Xbox játékosok erős reklámot kapnak a konzolon.

2023.11.03. – Nagyon érdekesen alakul a Call of Duty: Modern Warfare III helyzete már most, a hivatalos megjelenés előtt. Nemrég ugyanis kiderült, hogy a Microsoft sikeresen lezárhatja az Activision-Blizzard felvásárlását, aminek bizony egyre láthatóbb következményei vannak. És az igazság az, hogy hamarabb, mint gondoltuk. Bár a játék csak november 10-én jelenik meg, azok akik előrendelték már most játszhatnak a kampánnyal. A Microsoft pedig úgy döntött, kicsit megtolja a játék promócióját Xbox konzolon, eléggé szokatlan módon.

Az Xbox konzolfelhasználók teljes képernyős Modern Warfare III reklámot kapnak.

Először a VGC szúrta ki, hogy az Xbox játékosok teljes képernyős MW III reklámot kaptak, amikor elindították a konzolt. A felugró ablakban linkek is vannak, amivel egyből a vásárlásra lehet ugrani. A reklám tehát szokatlan módon a konzol elindításakor jelenik meg, még ezelőtt, hogy bejönne a menü. A reklám persze nem túl idegesítő, és nem tér vissza a bezárás után, a jelenség azonban igen szokatlan. Bár a Microsoft már a Forza Motorsport és a Starfield esetében is élt hasonló hirdetéssel, az hogy ezt egy Activision játékkal teszik, egyértelműen azt mutatja, hogy komoly terveik vannak az új játékaikkal. Arról nem is beszélve, hogy az ilyen típusú reklámok nem igazán jellemzők más konzolokon, annak ellenére, hogy a játék más platformon is elérhető. Egyértelmű tehát, hogy ez egy egyedi Xbox funkció, vagyis a Microsoft szeretné az MW3 játékosokat Xboxra terelni.

Xbox konzol

Ez persze nem is meglepő. A cég nagyon sok harc árán szerezte meg az Activision-Blizzardot, és teljesen nyilvánvaló, hogy szeretnék immáron saját megjelenésüket reklámozni. Az azonban, hogy ezt hogyan teszik, nagyon érdekes. Bár a Microsoft megígérte, hogy a Call of Duty franchise nem lesz konzol-exkluzív, a rajongókat még mindig sok kérdés foglalkoztatja. Például az, hogy az Activision-Blizzard játékai mikor kerülnek be az Xbox Game Pass szolgáltatásba.

Ami azt illeti, az Xbox játékosok már így is elégedetlenek voltak a legutóbbi UI-változásokkal, a teljes képernyős hirdetések pedig valószínűleg nem segítenek ezen. Ismétlem azonban, ezek a hirdetések csak egyszer jelennek meg, és végülis már az Xbox saját játékát reklámozzák.

Ezt láttad már?

Két suhanc nem csak a TheVR-t, hanem a komplett magyar Twitchet is rommá verte

×