A Larian Studios jó ideje adós már a Baldur’s Gate 3-mal Xbox Series X|S konzolokra. Jó hír, hogy továbbra is tervben van, ráadásul hamar megérkezhet.

2023.11.01. – A Baldur’s Gate 3-at fejlesztő Larian vezérigazgatója, Swen Vincke egy X-en közzétett bejegyzésében elárulta, hogy a Baldur’s Gate 3 Xbox-verzióját jelenleg még tesztelik, és „továbbra is az a terv, hogy idén megjelenik”. A stúdió azonban vár a pontos megjelenési dátummal. Majd csak akkor jelentik be, „amikor már biztosak benne, hogy elkészült”. Vincke korábban arról beszélt, hogy a Baldur’s Gate 3 valamikor szeptember és november között érkezik Xboxra, és a stúdió „olyan gyorsan hozza el Xboxra, ahogy csak tudja”.

Ehhez a kijelentéshez képest kezdi őket nagyon szorítani az idő.

A Larian RPG-je az év elején jelent meg PC-re (több éves korai hozzáférés után) és PlayStation 5-re, de Xboxra nem, mivel a stúdió Xbox Series S konzolokon nem tudta kielégítően működtetni a játék osztott képernyős kooperatív módját. Bár hagyományosan az Xbox Series X konzolokon futó játékok az S sorozat eszközein is ugyanazokkal az alapvető funkciókkal rendelkeznek, úgy tűnik, a Microsoft Gaming vezérigazgatója, Phil Spencer a Larian esetében kivételt tett. Ennek eredményeképpen a játék Series S verziója várhatóan nem fogja támogatni az osztott képernyős kooperációt, legalábbis a megjelenéskor. A jövőben ugyanakkor kiegészülhet vele – véli a GameSpot.

Forrás: Larian Studios

A Baldur’s Gate 3 Xbox verziója tartalmazni fogja az összes olyan fejlesztést, bővítést és hibákat, illetve teljesítményproblémákat orvosló frissítést, ami eddig a PC-s és PS5-ös verzióhoz érkezett. Kibővítették továbbá egyes társak történetét, és lehetőséget adtak a karakterek és a bérencek megjelenésének finomhangolására is. Az osztott képernyős kooperáció módot viszont egyelőre csak a Series X verzió fogja támogatni.

Akárhogy is, a Baldur’s Gate 3-ra megéri várni:

A Baldur’s Gate 3 jelenleg a valaha készült legjobb PS5 játék

×