A Twitch hivatalosan is megerősítette, hogy a közeljövőben offolja streamingalkalmazását a Nintendo Switch konzolon, pontos dátumot megadva.

2023.11.01. – Sajnos rossz hírt kell közölnünk azok számára, aki eddig Nintendo Switch konzolon nézték a Twitch platformot. Ahogy arról nemrég a streaming-óriás hivatalosan is beszámolt, megszünteti az platform használatát a Nintendo konzolján. Hamarosan tehát minden felhasználó elveszíti a hozzáférést. Mindezt persze annak ellenére, hogy az elmúlt években a Twitch számos platformon tette elérhetővé szolgáltatását, applikációját. Az ismert konzolok mellett még PlayStation Vitán is elérhető volt.

Bár a Nintendo Switch az egyik legjobb konzolnak számít a generációban, nem sok külső alkalmazással büszkélkedhet. Bár elérhető rá a Hulu és a Crunchyroll az eShopon belül, a Netflix és a Max még mindig nem. A Twitch egyébként közel két éve érhető el a konzolon, hivatalosan 2021 végén indult el. Most azonban az a terv,

hogy megszűnik a streamingplatform Switch verziójának támogatása.

Viszlát Twitch

A Twitch hivatalos Nintendo Switch oldala szerint a streaming-platform egyszerűen csak bezár Switchen. Az alkalmazás már a jövő héten kikerül a Nintendo eShopból, pontosabban november 6-án. A Twitch azt is elárulta, hogy azok a felhasználók, akik már letöltötték az alkalmazást a konzolra,

2024. január 31-ig használhatják.

Sajnos azonban a Twitch nem indokolta meg, hogy miért szűnteti meg a platform használatát a Nintendo konzolon. A dolog azért is nagyon érdekes, mert a Twitch az egyik legnagyobb gaming platform, ami ezzel jelentős közönségtől eshet el. Az utóbbi időben a konkurens platformok, mint a YouTube vagy a Kick nagy lendületet kaptak. Sok népszerű tartalomgyártó hagyta el a Twitchet, és ment át máshová streamelni. Magyarország egyik legnépszerűbb csapata, a TheVR nemrég kezdett kísérletezni a Youtube-streammel. A Twitter is nemrég jelentette be livestreaming kezdeményezését, és nagy hangsúlyt akarnak fektetni a gaming-streamingre is.

Közben a Twitch azzal is igyekszik javítani a helyzetét, hogy korábban bannolt tartalomgyártókat enged vissza a platformra. Persze az is lehet, hogy már inkább a régóta pletykált Nintendo Switch 2-re szeretnének felkészülni, hacsak a dolog hátterében nem valamilyen partneri megállapodás megszűnése rejlik.

Ezt láttad már?

Első összehasonlító fotók az új PlayStation 5-ről: így néz ki a Slim

×