A Sony egyik vezetője szerint a készülő PlayStation Portal nem azért jött létre, hogy riválisa legyen a Nintendo Switch konzolnak.

2023.10.30. – Bemutatásakor sokan nem értették, hogy mi értelme van a PlayStation Portal nevű hordozható eszköznek, amivel tulajdonképpen a PS5 játékmenetet egy kis képernyőre tudjuk streamelni. Az egyik nagy kérdés volt akkor a nagyjából 80 ezer forintos ára, valamint az, hogy nincs igazából hordozható hardver mögötte. A helyzet azonban az, hogy a kis eszköz szinte már mindenhol elfogyott, igény ezek szerint nagyon is van rá. Mivel annak idején a PlayStation Portable és később a Vita is nagy siker volt, többen azt hitték, ez lesz a Sony PS új hordozható korszaka. Úgy tűnik azonban, hogy ezzel nem ez a cél. A Sony vezetője és a PlayStation alelnöke ugyanis kijelentette, hogy a készülő

PlayStation Portalt nem a Nintendo Switch riválisának tervezték.

PlayStation a kézbe

A PlayStation Portal több mint egy évtizede az első kézi eszköz, amit a Sony készített. Fontos tudni, hogy ez nem egy önálló konzol, mint előtte a PlayStation Portable vagy a Vita. A Portal egy olyan kézi játékperiféria, amit csak a PS5-tel együtt lehet használni. A rendszer az év elején látott napvilágot először, még „Project Q” néven. Csak augusztus végén kapta a Portal nevet, 2023. november 15-i megjelenési dátummal. A PlayStation Portal kezdeti fogadtatása meglehetősen vegyes volt, mivel elsődleges célja, hogy a PS5-ös játékok távoli lejátszására alkalmas legyen. Egyesek szerint jobb lett volna, ha a Portal olyannak készül, mint a Nintendo Switch vagy a Steam Deck, a PSP utódjaként. A Sony egyik vezetője, Eric Lempel azonban nemrég kijelentette, hogy nem ez volt a cél.

A PlayStation Portal célja

Ahogy arról a BBC is beszámolt, Eric Lempel  szerint a PS Portal annak ellenére, hogy vizuálisan hasonlít a Switch és a Steam konzolokra, más célközönséget céloz meg, valami egyedit nyújtva a PS felhasználóknak. A fő különbség, amit megjegyez róluk, az, hogy a Switch és a Steam Deck önállóan is megállja a helyét, mint konzolok, míg a PS Portal használatához PS5 szükséges. Sőt, internetkapcsolat is kell hozzá.

Ez egy másfajta megközelítés, és tényleg csak a PlayStation közönség számára valami egyedi mondta Eric Lempel.

Lempel azt is megerősítette, hogy a gamerek nem tudnak majd közvetlenül a PS felhőalapú játékszolgáltatásból játékokat streamelni a PS Portalra. Vagyis ezek alapján inkább azoknak szól, akik szeretnek bárhol játszani, miközben nem foglalnak le otthon egy tévét. Persze Lempel azt is elmondta, hogy az eszköz nem csak otthon használható.Bár ehhez nagyon erős internetkapcsolat kell.

Szóval sosem volt a Sony célja az, hogy olyan hordozható konzolt készítsen, ami a Switch vagy a Steam Deck riválisa lehet. Ami valahol sajnálatos, hiszen régóta várunk egy olyan Sony konzolra, ami a PSP utódja lehet. Te mit gondolsz erről?

Ezt láttad?

200 évvel ezelőtt így képzelték el a jelenünket – Mennyiben lett igazuk?

×