A Tencent kikerülhetetlen szereplője az iparágnak. A kiadás mellett néha fejlesztéssel is foglalkoznak, ezúttal egy FPS játék készül a műhelyükben.

2023.10.30. – A Tencent Holdings Limited Kína egyik legnagyobb technológiai vállalata, a BAT néven ismert hármas (Baidu, Alibaba, Tencent) egyike. Fő profilja a közösségi és üzenetküldő alkalmazások, ezért az amerikai Facebook kínai megfelelőjeként is említik. A játékiparban is elképesztő befolyással rendelkezik, talán sokan nem is tudják, hogy mennyire. A cég érdekeltségeibe tartozik a Riot Games, a Supercell, az Epic Games, de a Ubisoft sem hiányozhat a listából. Ha kicsit kitekintünk, akkor pedig a Spotify-t is érdemes megemlíteni, amelyből szintén birtokolnak pár százalékot.

Project RS - A Tencent új FPS játéka

Project RS – A Tencent új FPS játéka

Egy igazi óriáscégről beszélhetünk tehát. Saját videojátékos divíziókkal is rendelkezik, fejlesztőként és kiadóként is szerepel a piacon. Sok esetben ők felelnek egy-egy AAA cím mobil változatáért is. Ide sorolhatjuk a Valorantot, a PUBG-t, de még az Apex Mobile-t is.  A saját gyártású címeikkel azonban leginkább a keleti régiókban találkozhatunk, néhány kivételtől eltekintve. Úgy tűnik, hogy a cég műhelyében egy igazán különleges FPS játék készül, melyet a globális piacra szánnának.

A gyengébb gépeket sem hagyná cserben a Project RS nevet viselő FPS játék

PlayerIGN nevét a PUBG aranykorszakában ismerhette meg a közösség, azóta pedig kifejezetten a keleti régió híreivel örvendezteti meg a követőit. Neki köszönhetjük a Project RS leleplezését is. Egy Unreal Engine 4 motorra épülő játékról beszélhetünk, mely a közepes és gyengébb PC-ken is remekül futna.

Az egyik játékmód a Minecraft Bedwars módjára hasonlítana, de a The Finals játékkal is vonhatunk párhuzamot. Összesen négy csapat esik egymásnak a pályákon, ahol a tűzpárbajok mellett kőkemény taktikára is szüksége lesz a játékosoknak. A fenti Twitter üzenetben egy rövidke gameplay bemutatót is megpillanthatunk. A játék egyelőre csak a kínai közösségi oldalon, a bilibilin tűnt fel, ám hamarosan a globális leleplezés is megtörténhet.

Ezekkel a klasszikus Call of Duty mapokkal érkezik az új Warzone pálya

×