A nemrégiben a Tencent által felvásárolt kiadó és annak leányvállalatai hamarosan nevet is fognak változtatni. Nem mindegyik.

Úgy tűnik, hogy a játékiparban a felvásárlások éve nem ért véget. A Microsoft és a Sony után most a kínai óriás, a Tencent is lépett, és egy olyan céget vásároltak fel, mely egy magyar játékforgalmazót is érint. A Tencent ugyanis most felvásárolta a lengyel fejlesztőt és kiadót, az 1C Entertainmentet. Hogy mennyiért, azt nem hozták nyilvánosságra. A tavaly novemberben megkötött megállapodás értelmében a Tencent mostantól minden részvényt birtokol. Ezenkívül az 1C Entertainment és minden leányvállalata, amelynek a nevében szerepel az 1C, az hat hónapon belül újra márkanevet kap.

Az 1C Entertainmenthez a legnagyobb magyar játékforgalmazó, a Cenega Hungary is tartozik.

Aki esetleg nem tudná, Magyarországon a Cenega Hungary felel számos játék kiadásáért, népszerűsítéséért, illetve többek között azért is, hogy a játékok eljussanak a sajtóhoz, tesztelőkhöz. Ezúton is köszönjük nekik a munkát.

„Rendkívül izgatottak vagyunk ezen megállapodás kapcsán. Ez egy lenyűgöző lehetőség az 1CE számára, hogy megvalósítsa legvadabb álmait és aspirációit a videójáték iparban. Víziónk és szenvedélyünk immáron egy vezető, globális világcég támogatását élvezi, és megtisztel a Tencenttel, valamint a globális ökoszisztéma más kreatív elméivel való közös munka egyedi lehetősége” mondta Tomasz Nieszporski, az 1C Entertainment igazgatótanácsának tagja.

Cenega-leányvállalata a videojáték disztribútorok vezető cége Közép- és Kelet-Európában, és az egyetlen cég a régióban, amely több mint egy országban ilyen szolgáltatásokat nyújt. A cég profiljába ezen felül popkultúra-merchandise (puzzle, ruházat, stb.) előállítása és disztribúciója is tartozik a Good Loot brand égisze alatt, míg a Yagamedia ügynökségi brand gazdag marketing & PR szolgáltatásokat kínál digitális termékekhez – olvasható a Cenega közleményében.

Ezt láttad már?

Hamarabb jöhet a God of War Ragnarök, mint gondoltuk

 

https://bit.ly/3JFrSnw

×