A Microsoft most egy rövid eseményen 11 kifejezetten ígéretes, hamarosan Xbox konzolokra érkező játékot mutatott, köztük is a Metal Gear Solid 3 remake-kel.

2023.10.25. – A Microsoft egy meglepetésszerű rövid, alig 30 perces online eseményt szentelt a hamarosan Xboxra is érkező külsős fejlesztésű játékok bemutatására, melyek között akad egy-kettő, amikkel most találkozhatunk először, míg mások a megjelenésük kapujában az utolsó kedvcsinálójukat kapták.

Az Xbox Partner Preview bár nem a legizgalmasabb eseménye volt az Xboxnak, azért bőven megérte végigülni. A fénypont egyértelműen az Alan Wake II volt, amely a generáció leggyönyörűbb videojátékának ígérkezik, míg a többjátékos mókák kedvelői a teljesen ingyenesen játszható The Finals meglepően izgalmas és pörgős bemutatóján táthatták el a szájukat. A két címben közös, hogy előbbi október 27-én jelenik meg, utóbbit pedig az éles bevetés előtt október 26-tól egy nyílt bétateszt keretében próbálhatjuk ki. Fontos kiemelni még a Metal Gear Solid 3 remake-jét, amely hosszú idő után egy igen mutatós in-engine bemutatót kapott.

De mindezeken túl is bőven akadt érdekesség, hiszen összesen 11 ígéretes alkotás mutatta meg magát, melyek az elkövetkező hónapokban jelennek meg Xboxra – némelyik egyenesen a Game Passban.

Like a Dragon: Infinite Wealth

Megjelenés: 2024. január 26.

A méltán népszerű Yakuza-széria mellékágának mellékága, amiben a Like a Dragon főszereplőjével és karaktereivel kell Sims-szerűen (is) felvirágoztatnunk egy trópusi szigetet. Nyilván ez is teljesen elborult lesz = kiváló szórakozás.

Ikaro Will Not Die

Megjelenés: dátum nincs, de csak Series-masinákon lesz elérhető

A Futurlab (Powerwash Simulator) a komfortzónájából eléggé kimozdulva összepacsizott a Thunderfullal, hogy közösen hozzák tető alá ezt a meglehetősen gyorsnak ígérkező akció rogue-lite játékot – ami itt-ott a Hi-Fi Rushra hajaz.

Still Wakes the Deep

Megjelenés: 2024 első negyedévében egyenesen a Game Passban

Egy bitang félelmetes horrorjáték, amiben egy tengeri olajfúrón kell túlélnünk valahogyan. Az alkotók a játék megalkotása során olyan korszakos kult-klasszikusokból inspirálódtak, mint a The Thing, a Rosemary gyermeke, a Kes, a The Poseidon Adventure, az Expedíció, a Sapphire & Steel, a Sóhajok, vagy mint a Déli Végek könyvtrilógia.

Robocop: Rogue City

Megjelenés: november 2-án Xbox Series X|S-re

A nem túl jó játékairól hírhedt Teyon legújabb alkotása, amely a Robotzsaru rajongók régóta dédelgetett álmát hivatott valóra váltani. Néhány nap múlva meglátjuk, hogy sikerrel jár-e.

Dungeons of Hinterberg

Megjelenés: valamikor 2024-ben egyenesen a Game Passban

Egy osztrák alpesi településen játszódó egyedi, csodálatos látványvilággal megáldott nyílt világú akció RPG, amiben amellett, hogy Hinterberg kazamatáit pucoljuk ki a furcsaságoktól, foglalkoznunk is kell a kisváros lakóival is.

Spirit of the North 2

Megjelenés: egyelőre dátum az nincs, de az tuti, hogy csak Xbox Series gépekre érkezik

A nagysikerű rókaland folytatása, ami az első részhez hasonló misztikus-mitologikus történetet fest a didergős horizontra.

Metal Gear Solid Δ: Snake Eater

Megjelenés: dátum az nincs, de kizárólag a kurrens generáción lesz játszható

A Metal Gear Solid 3 Unreal Engine 5-ös remake-je megkapta az első in-engine előzetesét, ami nagyszerű és gyönyörű múltidézést ígér.

The Finals

Megjelenés: pontos dátum nincs, de a nyílt béta október 26-án kezdődik Xbox Series X|S-en

A viszonylag újonnan alapított Embark Studios második önálló játéka egy félelmetesen pörgős multiplayer arénaharcos/battle royale/csapat alapú taktikai-hero shooter mixtúra, ami elsőre jó nagy katyvasznak tűnik, de az előzetese alapján irtó szórakoztató lehet. A béta során ki lehet próbálni, de a megjelenés után is ingyenes marad.

Manor Lords

Megjelenés: 2024. április 26-án kerül a PC Game Pass Preview (korai hozzáférés) programjába, valamikor később konzolokon is elérhetővé válik

Egy meglepően érdekes városépítős játék, ami a középkori kelet-európai életet veszi alapul. Izgalmas szetting, gyönyörű grafika, és remélhetőleg mély stratégikus játékmenet szegez majd a képernyők elé mindenkit. A játék egyelőre csak PC-n lesz elérhető, idővel viszont jön a konzolos port is – vélhetőleg csak Series vasakra.

Ark: Survival Ascended

Megjelenés: Hamarosan

Míg Vin Diesel stúdiója Unreal Engine 5-ben készíti a dínós túlélőjáték folytatását, addig gyorsan összedobták az első játék UE5-ös kvázi remake-jét, ami állítólag támogatni fogja a platformok közötti moddolást is. A látványra egy rossz szavunk sem lehet, és PC-n már mától játszható – konzolokra majd novemberben érkezhet.

Alan Wake 2

Megjelenés: 2023. október 27-én Series-masinákra

13 év után végre folytatódik az Alan Wake, amiről már ebben a cikkünkben mindent összefoglaltunk, amit tudni kell róla. Az Xbox eseményén egy újabb kedvcsinálót láthattunk, a végén némi izgalmas játékmenettel.

Te melyik játékot várod a leginkább?

Ezt is érdemes elolvasnod:

6 legendás játék, aminek a remake-jéért a lelkünket is eladnánk | 2.

×