Sok minden változik a Youtube-on, a fix hangerőtől a jobb előnézeten át a hümmögő dalkeresésig – itt mutatjuk a legfigyelemreméltóbb újdonságokat.

2023.10.19. – A Google a YouTube blogján jelentette be, hogy hamarosan három tucat teljesen új funkciót és dizájnelemet pakol bele a videómegosztó alkalmazásba. Ezek a frissítések tartalomkészítők és felhasználók számára egyaránt tartogatnak izgalmas fejlesztéseket, illetve kényelmi lehetőségeket – meg kikerülhetetlen reklámokat is, de ez most másik lapra tartozik.

Illusztráció: diana.grytsku – Freepik

Az egyik legjobban várt update a hangerőstabilizálás. Ezt automatikusan bekapcsolják, de lelőheted, ha akarod. A lényeg, hogy aktív állapotban nem történhet többé olyan, hogy egy halk után érkező üvöltő YouTube-videó miatt kiugrasz a hajad alól. Minden egységes hangerővel szólal meg.

Videógyorsítás: ha bárhol rákoppintasz a képre és lenyomva tartod az ujjad, akkor kétszeresére gyorsul a lejátszási sebesség. Jól fog jönni azoknak, akik szeretik hamar letudni a tartalmak egy részét, vagy egészét, vagy éppen keresnek valamit a videóban.

Nagyobb előnézeti kép: ahhoz, hogy könnyebben találd meg a YouTube-videón belül a szakaszt, amit keresel. A csúszkán mozgatott kurzor nem apró képeken mutatja, éppen hol tartasz az adott tartalomban, hanem majdnem teljes méretben.

Képernyőzár: ezzel többé nem történhet meg, hogy a tartalom nézése közben egy véletlen érintéssel megszakítod a videót.

You gomb: minden YouTube cuccod egy helyen, egyetlen gomb alatt. Megtalálod majd benne az összes korábban nézett tartalmat, lejátszási listát, letöltést és vásárlást, ahogy minden felhasználói beállításodat, illetve csatornainformációdat is. Ez lényegében több, hasznos, már létező funkció egy helyre gyűjtése, hogy kényelmesebb legyen.

Dünnyögés: szintén jó ideje várt újítás, amivel végre a „bikicsunájok” is megtalálják a dallamtapadás forrását. Ha nem tudod a szöveget, dúdold fel a dallamot az alkalmazásnak, mert az Androidba már lefejlesztett funkció a YouTube-on is elérhető válik, így egyszerűbben lelsz rá a zenére, amitől nem tudnak szabadulni a gondolataid.

A tartalomkészítőket szintén egy csomó friss lehetőséggel lepi meg a videómegosztó: új effektek és animációk, okostévés lejátszáshoz adható tartalmak és egyebek segítenek még jobban megfogni a nézők figyelmét. A Google bejelentése alapján a legtöbb frissítést már a napokban szélnek eresztik, szóval reméljük, hamarosan elérhetővé válnak minden felhasználónál!

Addig is nézz ősrégi, de megunhatatlan YouTube-kedvenceket:

10 Youtube videó a net „őskorából”, ami még mindig nagyon vicces

×