Mostantól lapról lapra, fülről fülre ellenőrizheted, hogy a Chrome-ban megnyitott oldalak mennyi memóriát használnak. Lesznek meglepetések.

2023.10.18. – Állati praktikus update érkezett a Google Chrome böngészőbe. Egy egyszerű mozdulattal már laponként ellenőrizheted, hogy a RAM-odból hány megabájt memóriát zabál az adott oldal. A PC Fórum megjegyzi: a Feladatkezelőben (azon belül: „Több részlet”) már eddig is tudtad checkolni, hogy a böngésző mennyit vesz el az összteljesítményből. Ugyanezt viszont levezetni csupán egy weboldalra már komplikáltabb volt.

Nem úgy az új update után!

A Google legutóbb hozzáadott frissítésének köszönhetően a Chrome PC verziójában simán képbe kerülhetsz, hogy az egyes lapok adott pillanatban mennyi RAM-ot igényelnek. Ezzel akkor is jó tisztában lenni, ha a látott adat ellenére sem válsz meg örökre a rendszeresen használt, de memóriaigényes weboldalaktól. Csak nem biztos, hogy mindnek folyton nyitva kell lenni, nem?

Forrás: pvproductions – Freepik

A Chrome-ba nemrég megérkezett frissítésnek köszönhetően elég rávinni a kurzort a megnyitott fülre, és az erre lenyíló információs kártya aljáról leolvasható, hogy éppen mennyi megabájtot eszik, így mekkora részért felelős a gyakran több gigás böngészőhasználatból.

Ha most ellenőrizted, és a te asztali Chrome-od még nem írja ki, frissítened kell a szoftvert. A Súgó/Névjegy alatt a legújabb 118-as verziószámnak kell szerepelnie, hogy elérhesd a praktikus funkciót. Ez a közvetlen cím a beállításhoz – itt keresd a „Show memory usage in hovercards” sort és az almenüben engedélyezd!

És ha kell még néhány Chrome-tipp:

Jól ismered a Google Chrome-ot? Ez az 5 szuper lifehack is megvan?

×