Ezúttal már a Google Chrome éles változatába is megérkeztek a fejlesztések. Hamarosan ez lehet az alapértelmezett kinézet.

2023.09.08. – Az elmúlt hónapok során több kisebb-nagyobb újítást is kapott a Google Chrome. Majdnem mindegyikre igaz, hogy ezek leginkább a motorháztető alatt, a kódsorok között történtek. Úgy tűnik azonban, hogy a cég olyan változásokat eszközölhet a közeljövőben, melyek minden Chrome felhasználó számára látványosak lesznek. A frissítés jelenleg Google Chrome Refresh 2023 kódnéven fut. Nem csak a Windows tulajdonosok profitálhatnak majd belőle, hiszen a rendelkezésre álló információ alapján macOS és Linux operációs rendszeren is élesednek majd az újdonságok.

Néhány változtatást már ki is próbálhattak nyáron a kíváncsi felhasználók, mindezt a jelenlegi változat frissítése nélkül. Az elmúlt időszakban aztán tovább formálta ezt a felületet a Google. Nem kell teljes átrendezéstől tartanunk, sokkal inkább egy ráncfelvarrásnak tekinthető a történet. A Chrome az Android után belesimul a Google Material néven emlegetett arculatába, miközben a Windows 11 vagy épp Mac OS rendszerekhez is jobban idomul. Az elmúlt pár napban már a stabil változatba is megérkeztek a fejlesztések, mutatjuk is, hogy miként lehet kipróbálni ezeket.

Így próbálhatod ki a megújult Google Chrome böngészőt

A legelső lépés, hogy győződjünk meg, hogy a Google Chrome legfrissebb változatával rendelkezünk-e. Ezt a beállítások, „About Chrome” fül alatt tehetjük meg. Amennyiben nem találod, akkor az URL sávban a „chrome://settings/help” begépelésével is a megfelelő helyre navigálhatod magad.

Google Chrome Refresh 2023

Refresh 2023

Ezt követően a címsorba a „chrome://flags” kifejezést kell begépelnünk, mely a képen látható felületet hozza be. Ezt követően rá kell keresnünk a „Refresh 2023”-ra, majd mindhárom lehetőséget Enabled opcióra állítani. Ezt követően a böngésző újraindítását kell elvégeznünk, melyet egyébként amúgy is kérne a böngésző. A következő indításnál már a megújult felülettel találkozhatunk, immáron sokkal lekerekítettebb elemekkel és menüpontokkal.

Természetesen akkor sincs probléma, ha valamiért nem győzne meg minket a megújult felület. A fenti lépést kell megismételnünk, ám „Disabled” állapotra kell állítani a kapcsolókat. Fontos azonban kiemelni, hogy idővel ez lesz az alapértelmezett kinézet, így maximum csak a váltást tolhatjuk ki.

Forrás: HVG / Windows Latest

Minden korábbinál biztonságosabb lesz a Google Chrome

×