Mi lehet jobb egy Spider-Man videojátéknál? Több olyan Spider-Man játék, amiben akár Póki ősellenségeként is harcolhatsz. Ezekben megteheted.

2023.10.18. – A Marvel’s Spider-Man 2 széleskörű megjelenése előtt érdemes felidézni a franchise korábbi címeit, amelyekben a főgonosz is játszható volt. Ha másért nem, már azért megéri a nosztalgia, hogy teljesen letaglózzon a különbség a régi és az új játékok látványvilága között. Íme, ez volt a hat leglenyűgözőbb alkalom, amikor Te magad lehettél Pókember esküdt ellensége. A gyűjtéshez a GameRant-tól kaptunk segítséget.

Kollázs: GameRant

1. Marvel Ultimate Alliance 2

A 2006-os játék 2009-es folytatása, a 2007-es Civil War képregények alapján. Ha a magazinokat nem is olvastad, a Bosszúállól filmsorozat fontosabb állomásai aligha maradtak ki, így valószínűleg tudod, hogy egy jó nagy szuperhőskonfliktus közepébe csöppensz. Mivel sok karaktert mozgató történetfolyam, a játék is igyekezett minél több játszható karaktert beemelni. A játékosok bármikor felvehették a csapatukba Amerika Kapitányt, Vasembert, Farkast, a Lényt és nyilván Pókembert. A történet egyik kulcsmomentuma viszont az, hogy Vasember szuperhőstörvényt pártoló oldala néhány gazembert is érdemesnek tart arra, hogy felvegye a szövetségbe. A sztorimód itt lehetővé teszi, hogy feloldd Venom vagy akár a Zöld Manó (vagy Kobold – ahogy tetszik) karakterét. Előbbi nagyon hasonlóan működik ugyebár, mint Spider-Man, csak éppen nagyobb erővel rendelkezik. A Zöld Manó viszont képes sikló repülésre és tökbombákat dobál. Jó kis buli.

2. Spider-Man: Friend or Foe

Szintén egy adott képregénycikluson alapuló, 2007-es játék, ami a Sam Raimi Pókember-trilógia népszerűségének csúcsát akarta meglovagolni. Oldalnézetes akciójáték lett, benne a legikonikusabb ellenségekkel, akikkel Spider-Man kénytelen összefogni, hogy megállítsa Mysteriot. A játékosok a Raimi-filmek legnépszerűbb gonosztevőit irányíthatták, köztük Zöld Manót, Venomot, Doc Ockot, Homokembert és Új Manót. Játszhatóvá váltak ugyanakkor a képregényekből kevésbé ismert gonosztevők is, köztük Fekete Macska, Electro, Kraven, Skorpió és Prowler. Sok lett a jóból: a maga idején többen nevezték ezeket az antagonistákat egymás lusta másolatainak. Inkább a mennyiség számított, hogy minél több gonosztevő játszható legyen, de végülis poén, hogy ennyire sok jutott belőlük, egyetlen játékba.

3. Spider-Man 3

A PlayStation 3 – Wii – Xbox 360 éra népszerű Marvel játéka, egyben az azonos című film adaptációja – benne az Új Manóval. Az utóélete a nosztalgia miatt fényesebb, mint amilyen maga a játék a maga idején volt, de nagyot szólt benne egy eredeti meglepetés. (SPOILER!!) A film történetének pontján egyszer csak megérkezik Harry Osborn Új Manója, hogy kimentse Pókembert Venom és Homokember karmai közül. A fejlesztő Treyarch itt szükségesnek látta, hogy az Xbox 360-as és PS3-as kiadásban egy olyan szint is megjelenjen, ami lehetővé teszi a játékosoknak a karakter játszhatóságát. Ez a szakasz meglehetősen élvezetesre sikerült.

4. Spider-Man and Venom: Maximum Carnage

Oldalnézetes beat ’em up játék volt, 1994-ben, a Nintendo Entertainment System és a Mega Drive/Genesis közös vállalkozásában. Igazi hőskori, arcade stílusú darab, ami újrateremtette a ’90-es évek egyik legnépszerűbb Marvel képregény történetét. Akkor hatalmas ováció fogadta Venom megjelenését a játékben, attól meg végképp padlót fogtak a rajongók, hogy az idegen szimbióta játszható volt. Persze, hogy folytatás is érkezett hozzá, a Venom/Spider-Man: Separation Anxiety formájában.

5. Ultimate Spider-Man

Eredetileg PlayStation 2-re megjelent, 2005-ös videojáték, amelynek a története egy az egyben megoszlik Pókember és Venom között. Nem csak ezzel a remek feature-rel, hanem azzal is hirdették, hogy a hálóvetés mechanikája hasonló az ugyanabban az évben megjelent Spider-Man 2 filmes játékban látottakhoz. A történet a Marvel új Ultimate ernyője alatt készült és a 2000-es évek elején megjelent képregények sztoriját követte. A játékosok persze alapvetően Pókembert irányították, de Venomot is aktiválni lehetett, a saját történetszálán. Ez elég vad húzásnak számított, hiszen embereket eszik annak érdekében, hogy minél előbb megerősödjön és harcba szállhasson a hadsereggel, sőt, egy epikus kocsmai bunyóban Farkassal is!

6. Spider-Man

Az SNES és a Genesis 1995-ös játékát komoly mítoszok övezték a gamerek között, akik ekkor még nehezebben kommunikáltak egymással – a közösségi média áldott hiányában. Az információk chatszobákban, e-mailben, ritka fórumokban terjedt (ha egyáltalán), de inkább egymással beszélgetve terjedtek a titkok és pletykák. A lassan szétcsordogáló információk nagyon felfokozták az érdeklődést a játék iránt, ami hatalmasat robbantott azzal a slusszpoénnal, hogy a Zöld Manó szemszögéből újra végigtolható az egész játék. Ehhez először Hero módban kellett befejezni Pókember történetszálát. Ahhoz, hogy egész ne fulladjon unalomba (hisz’ egyszer már mindent láttunk), új párbeszédeket vettek fel hozzá, és egész jól működtek a pályák is, más szemszögből.

Ami meg a legújabb game-et illeti, nagyon ígéretesnek tűnik:

Záporoznak a 10/10-ek – Minden idők egyik legjobb szuperhősös játéka a Spider-Man 2

×