Nagyon váratlan és váratlanul látványos meglepetést eszelt ki az Adidas a Spider-Man 2 megjelenéséhez: kiadnak a játék mellé egy sportcipőt.

2023.10.04. – A Marvel’s Spider-Man 2 e havi megjelenése előtt a PlayStation megosztott egy új, tévébe szánt előzetest. Mivel minden jel szerint a Spider-Man 2 lesz a legnagyobb exkluzív játék, amit a PlayStation 2023 folyamán kiad, mindent beleadtak az új kisfilmbe. Igaz, hogy a PS5-re olyan nagyszerű címek jöttek ki idén, mint az MLB The Show 23, a Final Fantasy XVI vagy a Horizon Forbidden West: The Burning Shores, mégis, a Spider-Man a legnagyobb franchise, amit a PlayStation a katalógusában tart. A Sony nem is spórol a játék marketing költségein.

Forrás: Sony

Az új trailerben Peter Parker és Miles Morales nagy találkozása egy egész várost romba döntő csatában csúcsosodik ki, a teljesen megvadult Venom ellen. Az előzetes nem csak ezt a hatalmas harcot mutatja be New York utcáin, hanem néhány nagyobb történetszálat is. Fontos, nehogy később csalódás érjen: ez egy cinematic trailer, benne olyan jelenetekkel, amelyeket a játék nem tartalmaz!

Jön az Adidas cipője is

A marketing hadjárat nem merül ki a komoly hirdetések és látványos előzetesek szintjén. Nem tudjuk, hogy a Sony, vagy az Adidas ötlete volt, de a lényeg, hogy utóbbi kiad egy elképesztően király Spider-Man 2 csukát. Az Adidas Ultra 4D Advanced névre hallgató sportcipő talpát mintha a Pókember feketére festett hálójából szőtték volna. Érdekes, hogy ennyire illik egymáshoz a két márka: a 4D Advanced sorozat minden korábbi modellje ugyanilyen szerkezetű. Csakhogy a Spider-Man 2-re hajazó dizájnnak része egy szimbiótára hasonlító mintázat is, ami „felkúszik” a szintén hálós szerkezetű kék-piros sneaker szövetére.

A Comic Book megjegyzi: az Adidas az Insomniac Games-szel szerződve érte el, hogy a Miles Morales játékban a főhős már az ő cipőjüket hordja – ellentétben a Spider-Verse filmekkel, amelyekben a nagy konkurencia, a Nike csukáit viseli. Az Adidas Ultra 4D Advanced a játékkal egyidőben, október 20-án kerül forgalmazásba (reméljük hazánkban is), de az árcédulát még nem villantották meg. Mivel limitált szériás darabnak készül, valószínűleg jobb lesz leülni, mielőtt megnézzük, mennyibe kerül.

A játékról legalább már tudni lehet, hogy mennyibe fog fájni és mit kapunk érte:

Kiderült: ilyen hosszú játék lehet a Marvel’s Spider-Man 2

×