Az intézmény azután állítja le a világhírű festőművész stílusában készült Pokémon szuvenír osztogatását, hogy hatalmas balhé kerekedett belőle.

2023.10.16. – A Van Gogh Múzeum „biztonsági és védelmi” aggályok miatt visszavonja a Pokémon promóciós kártyák kiadását – írja a VGC. Az amszterdami intézmény szerint a Pokémon promóciós kártyák osztogatása már

a látogatók és a személyzet „biztonsági és védelmi” kockázatával jár.

A kártyát folyamatos balhék övezik. Először is kis híján tömegverekedés tört ki érte a múzeumban, amikor az először adták ajándékba más szuvenírek vásárlása mellé. A közösségi médiában közzétett videókon hatalmas tömegek nyüzsögtek az ajándékboltban, és sokan azzal hencegtek, hogy a Pokémon merchet haszonszerzés céljából fogják jó pénzért továbbértékesíteni.

A Van Gogh stílusú Pikachu képek hamarosan 500 dollár feletti áron jelentek meg az online piactereken, miközben több árusítóhelyen hiánycikké váltak. A Pokémon Company kénytelen is volt bocsánatot kérni, amiért a viszonteladók elrontották a múzeummal kötött, egyébként elég jópofa együttműködést.

A Pikachu x Van Gogh árucikkek nem jelennek meg többé a Van Gogh Múzeum részéről, mert sem az inkorrekt online kereskedést nem akarják erősíteni, sem az intézmény biztonsági kockázatait.

„A közelmúltban egy kis csoport nemkívánatos helyzetet teremtett, ami arra a nehéz döntésre kényszerített bennünket, hogy eltávolítsuk a Pikachu with Grey Felt Hat promóciós kártyát a múzeumból”

– közölte az amszterdami intézmény. „Így a látogatók biztonságosan ismerhetik meg és élvezhetik a Pokémon-képek e különleges gyűjteményét és a múzeum többi részét”.

A Pikachu with Grey Felt Hat promóciós kártya ettől függetlenül nem tűnik el örökre. Naná, ha egyszer pénzt szagoltak belőle… Úgy tudni, hogy először a Pokémon Center angliai, amerikai és kanadai vásárlói számára nyílik meg a rendelés lehetősége, a jövő év elején. A Van Gogh Múzeumon keresztül viszont már biztos, hogy többé nem lesz elérhető.

Ekkora balhé volt a Pokémon merchből:

Nincs több Pokémon – haszonlesők fosztották ki a boltokat

×