A merch kínálatot pillanatok alatt eltűntették az irritáló viszonteladók. Ezek a Pokémon termékek bukkantak fel többszörös áron az online piactereken.

2023.10.02. – Nem ismeretlen módszer, de jobb helyeken azért van már megoldás arra, hogy a nagy haszonnal történő továbbadás reményében ne tudjanak tisztességtelen vásárlók egész árukészleteket egyszerre lefosztani. A The Pokémon Companynak nem sikerült megakadályozni, hogy sokadszor is megtörténjen:

percekkel a Pokémon Van Gogh Merch készlet online megjelenése után már egy sor terméket nem lehetett kapni.

Sok rajongó várta lelkesen, hogy rendelhessen egyet a világhírű művész, Vincent Van Gogh önarcképe által ihletett Pikachu képből, kártyából, táskából, tárcából, stb-ből. A merchandise termékek viszont gyakorlatilag abban a pillanatban készlethiányossá váltak, hogy felkerültek a Pokémon Center weboldalára. A viszonteladók úgy elkapkodták a Van Gogh Múzeummal limitált ideig tartó együttműködés keretében készült tárgyakat, mint annak a rendje.

Forrás: The Pokémon Company

Így indult az új Pokémon láz

Mint ismert, az amszterdami intézmény korábban kiállítást szervezett Pikachu és barátai témájú, Van Gogh stílusú alkotásokból. A tárlat idején a helyszíni boltot hatalmas tömeg lepte el, és már akkor is gondot okozott, hogy a tárgyakat egymás kezéből tépik ki a rajongók és a viszonteladók. Utóbbiak aztán többszörös áron tették fel, például az eBayre. A csalódás miatt sokan várták a világon a szeptember 29-ét, amikor a Pokémon Center online áruházba is felkerültek a Van Gogh Merch termékei. Aztán jó nagyot koppantak.

Amint az oldal elindult, számos termék rögtön elfogyott – és azóta is ott virít alattuk, hogy „sold out”.

Az újabb pofon sok Pokémon-rajongót csalódással töltött el, míg a haszonlesők ismét alaposan megszedték magukat. A Kotaku szerint a legtöbb helyen 200 dollár feletti összegért árulják például a minden vásárláshoz mellékelt Pikachu Van Gogh promóciós kártyát. Az Unilad ennél drágább, közel 2500 dolláros árcédulát is talált. Néhány más termék, mint a hűtőmágnes csomag, a notesz, a kulcstartó, a képeslap vagy a Pikachu Van Gogh önarckép és plüss, szintén eltűnt a hivatalos webáruházakból. Nem elérhető a Pokémon Centerben és a Van Gogh Múzeum boltjában sem.

A fiaskót követően a The Pokémon Company kiadott egy közleményt, amiben bocsánatot kért a balhé miatt. A cég ugyanitt megígérte, hogy többféle módon is elérhetővé teszi, legalább a promóciós Pikachu-kártyát, de arról nem szól a bejegyzés, hogy tervben van-e az árucikkek újbóli kiadása is. Újabb jó kis kollab, amit hazavágtak a haszonlesők. Ideje lenne már valahogy utánuk nyúlni, mert ez a merch termékekbe vetett bizalmat és a vásárlási kedvet is súlyosan rombolja.

Addig is ezzel tudod kárpótolni magad:

Teljesen INGYEN játszható az eltűnt Pokémon-játék

×