Igazán rendhagyó kollaborációt jelentett be a The Pokémon Company. Közös eseményt indítanak az amszterdami Van Gogh Múzeummal.

2023.09.13. – Az amszterdami Van Gogh Múzeum egy kötelező hely mindenkinek, aki a holland fővárosba utazik. Vincent van Gogh, holland festő nevét valószínűleg már mindenki hallotta élete során legalább egyszer. Ha nem is amiatt, mert az egyik, ha nem a legnagyobb hatású posztimpresszionista festő volt, hanem azért, mert ő volt az, aki levágta a saját fülét. (Na jó, igazából csak a cimpáját, a legenda nagyította fel a történetet). S ha már így tett, meg is örökítette a látványt önarckép formájában többször is, ezek közül az egyik az az ikonikus festmény, ahol bekötött fejjel látható, sapkában.

van gogh

Self-Portait with Bandaged Ear – Van Gogh

Ugyan ezt a képet konkrétan nem lehet látni élőben a Van Gogh Múzeumban, mivel ez a londoni Courtauld Galériában van kiállítva. Lehet találni azonban ehelyett temérdek más csodálatos festményt, önarcképet, na meg Pokémont is.

Nem, nem olvastátok rosszul

A The Pokémon Company bejelentette, hogy szeptember 28-tól speciális kollaborációs eseményt indítanak az amszterdami Van Gogh Múzeummal. Ugyan magáról az együttműködésről konkrétumot még nem árultak el, kaptunk egy kedvcsináló közösségi média posztot, amiből azért egy-két dolgot ki lehet próbálni szűrni.

 

A videóban Pikachu és Eevee látható, ahogy egy hatalmas napraforgómező közepén szaladnak egymás mellett. A távolban egy gyönyörűszép, dimbes-dombos táj látható, na meg egy halom szélmalom. (Erről a tájképről egyébként ordít, hogy Hollandiáról van szó.)

A bemutató slusszpoénja, hogy a napraforgók Pikachu és Eevee nagy meglepetésére mind Sunflorává változtak. Ám az igazi durranás csak ez után érkezett, ugyanis ennek az átalakulásnak komoly szerepe lesz az eseményt illetően.

Van Gogh egyik legismertebb festménye, a Sunflowers (Napraforgók), a videó végére pokémonos köntösbe bújt, s a festményen látható virágok egy része is Sunflorává változott.

Nos, hivatalos forrásból csak ennyit kaptunk, ám ebből valószínűsíthető, hogy különféle „mashupok”, vagyis kombinációk lesznek láthatók majd szeptember végétől a Van Gogh Múzeumban. Adva van tehát egy legendás festő, valamint egy franchise, ami a világon talán a legtöbbet éri jelenleg. Az eredmény biztosan legendás lesz!

Ezt olvastad már?

Lassan itt a megjelenés – Így lődd be a Counter-Strike 2 skinjeid valós árát

×