Magyar felirattal is megjelent az új Godzilla sorozat első évadjának hosszú előzetese. Brutalitás, eső, szörnyek, Kurt Russell és fia.

2023.10.14. – Nagy családi rejtély fedheti fel, hogy mi történt a világgal, ami megtelt felhőkarcolónyi szörnyetegekkel. Az új sorozat szuperlátványos előzetesében Godzilla a kisebb gond: pusztító lények tömege szabadul el, és legyőzni őket csak úgy lehet, ha egy maroknyi csapat kideríti egyikük apjának titkait. Apu annak a Monarch vállalatnak a kutatója volt, amelyik látszólag közvetlenül felelős a káoszért.

Forrás: Apple TV+

Nagyjából ez a Monarch: Legacy of Monsters tízrészes első évadjának kiinduló pontja. A sztori két idősíkon poroszkál. A múltbéli szál a vietnámi háború idején játszódó Kong: Koponya-sziget előtti, a jelenkori pedig a Godzilla (2014) és a Godzilla: King of the Monsters (2019) közötti eseményeket meséli el. És ezen a ponton nyer értelmet az is, hogy Kurt Russell mellett a fia, Wyatt Russell is feltűnik a stáblistán. Utóbbi a jelenkori Lee Shaw katonatiszt fiatalkori énjét játssza. Azt az ambiciózus férfit, aki anno szemtanúja volt a szörnyek felelőtlen felélesztésének, és azóta is harcol a katasztrófa ellen a maga módján. Ő és a San Francisco-i G-Dayt (haha) túlélő Cate Randa (Anna Sawai) együtt próbálják kideríteni utóbbi halott apjának szerepét a Monarch vállalatban és a szörnyek elszabadulásában. Üdítő színfolt még a sztoriban az idősebb Randa karakterét a Kong: Koponya-sziget után újra eljátszó John Goodman is.

Forrás: Apple TV+

A Monarch: Legacy of Monsters igazi főszereplője viszont a frissen megjelent, már magyar felirattal is nézhető hosszú előzetes alapján A Látvány. Ennyire bombasztikus és monumentális jeleneteket talán moziban sem látni. Ez – technikai értelemben legalábbis – jó magas polcra helyezi az új Godzilla showt. Reméljük, a sztori is fel tud nőni a produkció effektjeihez, mert ez, amit látunk, tényleg minden elképzelést felülmúl.

Az új Godzilla sorozat, a Monarch: Legacy of Monsters 2023. november 17-én kezdődik, rögtön két epizód megjelenésével, az Apple TV+-on. Utána heti egy-egy epizód érkezik, egészen 2024. január 12-ig.

Közben a japánoknál új Godzilla mozifilm is készült:

Rád hozza a frászt az új Godzilla-film előzetese – a szörny az őshazában éled újjá

×