Japánban készült új, nagy költségvetésű látványmozi az óriási kaiju gyíkszörnyetegről, ami pont 70 éve pusztított először.

2023.07.13. – Godzillának van talán a legnagyobb mozis történelme és kultusza, hiszen 1954-ben hódította meg a világot az első róla készült nagyjátékfilm, a japán Ishirō Honda rendezésében – emlékeztet a Puliwood. A gyíkóriás sztorijának azóta millióegy feldolgozása született Ázsiában és Amerikában egyaránt. Utóbbi hollywoodi álomgyára két éve villantotta meg utoljára a szörnyeteget, ami King Konggal csapott össze különböző metropoliszok felhőkarcolói között, szóval azóta a japán filmeseknél pattog a labda.

Forrás: Toho

A felkelő nap országában idestova hét éve nem jelent meg hazai gyártású Godzilla-film, és az emberekkel ennél tovább nem szabad szórakozni, ha a kedvenc gyíkjukról van szó. A 2016-os Shin Godzilla után most itt a Godzilla Minus One, aminek már az előzetese baromi ijesztő –

ha eléggé felcsavarod a hangerőt. Komolyan, adj rá kakaót, és hadd szóljon:

 

A Godzilla Minus One alkotói láthatóan nem spóroltak semmin: óriási a látvány, óriási a szörny, hangosak a sikolyok, omlanak a falak. De a film ennél jóval többnek ígérkezik, hiszen a II. világháború utáni érában játszódik, amikor – ugyebár – Japánnak volt épp’ elég baja egy MOL Campusnyi őshüllő nélkül is. Az alkotók az eseményeknek keretet adó korszakkal tisztelegnek Godzilla elmúlt hét, moziban töltött évtizede előtt. A Minus One-t 2023. november 3-án mutatják be Japánban (tudom, az előzetes december 1-et ír, de hivatalosan tényleg november 3.). Mivel a távolkeleti mozifilmek csak ritka esetben jelennek meg az európai mozikban, úgy tippelünk, hogy nálunk csak streaming szolgáltatónál lesz látható.

Egyébként ezek a szörnyek miért nem kapnak katasztrófafilmet??

A világ 5 legfélelmetesebb SZÖRNYE, melyek létezésében tömegek hisznek

×