Egy tanár nemrég elveszítette az állását, miután a Twitch streamjéről készült klipet elküldték az iskolának. Sajnos ki is rúgták, pedig semmi rosszat nem tett.

2023.10.13. – Igazán furcsa indokkal rúgtak ki egy tanárt nemrég, annak ellenére, hogy látszólag semmi olyat nem tett, ami ezt indokolttá tenné. A történet nagyon tanulságos, mivel főszereplői online játékosok, akik igazán komolyan veszik a szerepjátékokat. Egy Twitch klip pedig alkalmas volt arra, hogy valaki elveszítse az állását.

Ahogy arról nemrég a GameRant beszámolt, egy guilddel való vitát követően az egyébként tanárként dolgozó Twitch streamer, Blue_Squadron azt állítja, hogy kirúgták. Ez azután történt, hogy egy, a streamjéből kivágott klipet elküldték az iskolának, ahol dolgozott. A történet természetesen felháborította az embereket, mivel a Twitch streamer nem készített semmilyen kirívó, sértő, vagy 18+-os tartalmat, és nem csinált semmi illegálisat.

Mi volt a gond?

A Twitch streamerek körében a viták nem új jelenségek, sőt egy-egy vitából igen komoly botrány is lehet. Az elmúlt években vitás helyzetek miatt nem egy Twitch streamert bannaoltak a platformról, legalábbis ideiglenesen. Ez a történet azonban nagyon más. Egy olyan tanárként dolgozó hobbi-streamerről van szó, aki a streamek és a játékosok miatt veszítette el a munkáját.

A tanár ugyanis a Black Desert Online állandó játékosa, ahol bizony egy céh tagja is lett. Az egykori céhtagok azonban egy vitát követően úgy döntöttek, hogy egy klipet rosszindulatból elküldenek az iskolának. Blue_Squadronnak viszonylag szerény követőtábora van, nem is csinált semmi különösen felháborítót. Nemrég egy videóban mesélte el, hogy mit történt.

Online játékosok

Kiderült, hogy online játék közben a céhtagok összevesztek, a veszekedés végül odáig fajult, hogy a streamert kirúgták a guildből. Ez azért súlyos dolog, mert guild nélkül nem igazán lehet a Black Desert Online-ban érvényesülni. A guild azonban nem állt meg itt; a streamjeiről készült felvételeket elküldték az iskolának is, ahol dolgozott. Nem sokkal ezután elbocsátották.

Ami sokakat feldühített, az az, hogy Blue_Squadron nem tett semmi sértőt. A streamjeiben persze nem beszélt olyan szépen, mint az osztályban, de igyekezett a munkát és a hobbit különválasztani. Úgy tűnik, hogy néhány rosszakaró online játékostárs elég erő ahhoz, hogy valaki elveszítse a munkáját. Blue_Squadron persze nem adja fel, most arra fog koncentrálni, hogy tartalomgyártóként építsen karriert.

A dolog érdekessége, hogy ki az, aki egy játék miatt addig elmegy, hogy valakit a megpróbál kirúgatni?

Ezt láttad már?

Melyik a jobb? – Az új, vagy a régi PlayStation 5-öt érdemes választani?

×