A Starfield telis-tele van titkokkal, felfedezésre váró rejtélyekkel, melyek között olyan is akad, amivel irdatlan gazdagságra tehetnek szert a játékosok.

2023.10.12. – A Starfieldet divat szórni az átkot, mégis, a Bethesda legújabb alkotása messze az egyik legtartalmasabb játékalkotás, amihez az utóbbi időben szerencsénk lehetett (természetesen és nyilván a Baldur’s Gate 3 mellett). Persze, közel sem egy hibátlan játék, de hát, mutass egyet a Bethesda portfóliójából, amelyik az, cserébe viszont évekre elegendő felfedeznivalót kínál.

Aki nem hiszi, az járjon csak nyugodtan utána, spoilerezze el bátran a játék cselekményének „végét”, ami a Starfield esetében újra és újra és újra és újra egy teljesen új kezdet is egyben. De nem csak emiatt élvezetes kalandorosat játszani a virtuális univerzumban, hanem mert tényleg sosem tudhatjuk, hogy egy-egy gravitációs ugrás, esetleg egy ismeretlen bolygón való landolás milyen izgalmakat tartogat. Kivéve, ha k*va sokat kell gyalogolni…. de hát PS-en épp ez tette olyan „mesterivé” a Death Strandinget, nem-e?

Ha pedig sokáig járjuk céltalanul a végtelen űrt, túrjuk fel az égitesteket, akkor olyan érdekes, elrejtett titkokra is rálelhetünk, mint például az a bázis, ahol több százezer kredit, és egy csomó értékes szajré várja a bátor kalandozót. Ilyenből pedig potenciálisan több is rejtőzhet a Starfieldben, egyet azonban már többen is megtaláltak, ahová a mesés gazdagság reményében mindenkinek érdemes ellátogatni.

Ez a rejtett hely tulajdonképpen egy mid-level dungeon (kb. 30-35 lvl), amit ha kipucolunk az ecliptices katonáktól irdatlan mennyiségű szajrét szedhetünk össze. Ezt a helyet Vulture’s Roostként kell keressük a Porrima és a Kryx-rendszerek között található Jaffa-rendszer Jaffa IV nevezetű planétáján. A hajóból való kiszállás előtt azonban érdemes lesz mindent is a raktérben hagyni, mert bizony itt tényleg lesz mit összerámolni – legyen szó mindenféle felszerelésről, nyersanyagról, fegyverről, vagy contrabandról.

Sőt, ha szerencséd van, akkor egy A-osztályú űrhajót is meglovasíthatsz.

Pro tipp: legyen nálad sok Digipick, mert egy csomó értékes cuccot elzárva tartanak az ecliptices pribékek.

Ha kirámoltuk a környéket is, akkor az irányt vegyük a The Wolf-rendszerbeli The Den űrállomásra, ahol átvilágítás nélkül dokkolhatunk, majd a fedélzeten eladhatjuk az alapvetően tiltott kincseket. A legtöbben egyébként több százezer kreditet hajtottak csak fel innen, szóval mindenképp megéri a kitérőt, ha épp a Jaffa IV környékén jársz.

Ezt is érdemes elolvasnod:

A Starfield tele van ingyenes űrhajókkal – de hol találod őket?

×