A Seagate hivatalosan licencelt SSD-ket dob piacra a PlayStation 5-höz, bár a 4 TB-os megoldás annyiba kerül, mint maga a PS5 Digital Edition.

2023.10.12. – Friss számolások szerint a nemrég bejelentett karcsúbb és kisebb PlayStation 5 modellek esetében sem használhatjuk ki a teljes 1TB tárhelyet. A rendszer ebben az esetben is elvesz némi helyet magának, ami gondot okozhat azoknak, akik sok játékot szeretnek egyszerre tárolni. Természetesen a Sony biztosít lehetőséget arra, hogy extra SSD-vel bővítsük a konzolt.

Bár eltartott egy darabig, szép lassan mindenki számára egyszerűen és olcsón elérhető a PS5 tárhelybővítés. A legjobb SSD-kről mi is készítettünk ajánlót. Bizonyos feltételek mellett szinte bármilyen PCIe Gen4 NVMe SSD-t be lehet tenni a PS5-be, ha az megfelel a minimálisan előírt 5500 MB/s sebességnek.

A PS5 2020-as megjelenésekor még nagyon kevés ilyen SSD létezett, de ma már óriási a kínálat. Természetesen az SSD-k minősége gyártóként eltérő, így aki nem tudja, hogy melyik neki a legjobb, annak ott van az

új Seagate Game Drive PS5 NVMe SSD termékcsalád.

Hivatalos PlayStation SSD

Igen, a Seagate úgy döntött, hogy hivatalos PS5 SSD termékcsaládot dob piacra, ami kifejezetten konzolosoknak készült. Az új üdvöske 7300 MB/s olvasási és 6900 MB/s írási sebességgel rendelkezik, így játék során igencsak lecsökken a betöltés ideje. Ha zavarnak a töltőképernyők, akkor ezt neked találták ki. Képzeld el, hogy a Marvel’s Spider-Man 2 szinte azonnal betölt gyorsutazás után.

Nem olcsó

A rossz hír azonban talán az, hogy igencsak megkéri az árát a Seagate. Az 1 TB-os változat ugyan nagyjából 45 ezer forint, a 2 TB-osért már kb. 63 ezret, a 4TB-os modellért pedig már 479,99 dollárt, kb. 175 ezer forintot kell kicsengetni. Utóbbi azt jelenti, hogy a 4TB-os SSD nagyjából annyiba kerül, mint maga a PlayStation 5 Digital Edition.

Mivel a Sony nemrég frissítette a PS5-öt, hogy támogassa a 8 TB-os PCIe Gen4 SSD-ket, reméljük, hogy a Seagate dolgozik egy masszív, 8 TB-os változaton is. Az SSD-k elvileg október 27-én jelennek meg világszerte, az 1 TB-os modell pedig most 28%-os kedvezménnyel kapható az Amazonon, ami kb. 32 ezer forint. Íme a link!

Ezt láttad már?

Gigantikus akció kezdődött a PlayStationön – Közel 3000 játék lett olcsóbb

×