A Call of Duty: Modern Warfare 3 bétája jelenleg is javában zajlik, de néhány játékos máris csalókba és hackerekbe botlott.

2023.10.09. – Annak ellenére, hogy az Activision mindent megtesz, hogy megvédje a Call of Duty játékosokat, a csalók elleni harc egyre nehezebb. Most, hogy elindult a Modern Warfare 3 béta időszaka, mindenki remélte, hogy szép nyugodtan kipróbálhatja a hamarosan megjelenő játékot. Egyesek azonban már most csalókba futottak.

Nagyon fontos tudni, hogy a Modern Warfare 3 bétája jelenleg csak PlayStation konzolokon zajlik, és mindenki számára elérhető, nem is kellett előrendelni a játékot. Az Xbox és PC játékosok csak október 12-től vehetnek részt a bétában, szóval még nagyon az elején járunk a tesztelésnek. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy néhány PlayStation player már találkozott csalókkal a játékban, még a PC-s megjelenés előtt.

Ahogy arról CharlieIntel beszámolt, egy friss videó a bétából egyértelműen rávilágít, hogy a csalók már jelen vannak, ráadásul konzolon. Ahogy az alábbi videóban is látható, a játékost tökéletesen leköveti az ellenfél, majd tökéletes pontossággal végez vele. Egyértelmű a wall-hack és az auto-aim csalások jelenléte. A CharlieIntel szerint a csalók jailbreakelt PS4-eket használnak, hogy előnyhöz jussanak a játékban.

Csalók

Jól tudjuk, hogy a csalók problémája leginkább a PC-s játékosokat érinti, a PlayStation és Xbox játékosok többnyire biztonságban vannak. A konzolosok pedig általában azt is megtehetik, hogy kizárják a PC-s playereket. Egyszerűen ki kell kapcsolni a cross-play funkciót. A gond azonban most az, hogy a jelenleg zajló béta kizárólag konzolon érhető el. A csalók tehát már a konzolosok játékát is képesek tönkretenni. A kérdés persze az, hogy mi lesz itt még, amint elindul a PC-s béta, sőt amikor megjelenik a játék?

Ez a jelenség egyébként egyáltalán nem meglepő. A játékosok már a Call of Duty: Modern Warfare 2 béta fázisában is arról számoltak be, hogy csalókba futottak. Ezt ezek szerint most sem ússzuk meg.

Jó hír, hogy a Sleddgehammer Games a béta során kapott visszajelzések alapján máris változtatásokat eszközölt a játékon, így talán a csalók problémájára is különösen figyelnek majd. Remélhetőleg a Ricochet anti-cheat hamar elkapja majd a csalókat, vagy sok rajongó már az elején nagyon csalódott lesz.

Úgy tűnik, hogy az Activision hiába fenyegeti és perli be a csalószoftver-készítőket, egyszerűen nem fogynak el.

Ezt láttad már?

Visító-ordító bébikké változtatta a Marvel-hősöket az AI

×