Ha egy különösen egyedi FPS-re vágysz, akkor erre a játékra fokozottan érdemes lesz odafigyelned.

2023.10.08. – Bár egy-két érdekes címet el-elcsíphettek az FPS-játékokért rajongó gamerek, de 2023 nem különösebben kedvezett a műfaj szerelmeseinek. A Dead Island 2, az Atomic Heart, a Redfall, de még a Payday 3 sem váltotta be maradéktalanul a hozzájuk fűzött reményeket, így ha nem lett volna a Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, akkor bizony igazán jó FPS-sel csak a backlogban találkozhattunk volna.

Az utolsó reménysugárnak sokáig a RoboCop: Rogue City tűnt, de a grafikáján és a hangulatán túl nem sok mindennel kecsegtet. Persze, a Robotzsaru-rajongók számára egy súlyosan kötelező darab (azért várjuk meg a megjelenést), a demó alapján viszont bárki másnak már nehezebben ajánlható. Pláne azoknak, akik a pörgősebb lövöldéket kedvelik kedvelik – mint például a Borderlands-széria, vagy a Titanfall.

Nem véletlen, hogy épp ezt a két címet citáltam példának: a november 8-án megjelenő, a gamer sajtóban meglepően keveset emlegetett Gunhead ugyanis pont olyan, mint a Gearbox és a Respawn játékának roguelike csillagzat alatt fogant szerelemgyermeke. A rajzfilmes látványvilágot a Borderlandstől, a sci-fi mechákkal való pörgős tűzharcokat pedig a Titalfalltól örökölte, a mixtúra pedig meglepően szórakoztató.

Szerencsére, ahogyan a legtöbb gyerek, úgy a Gunhead sem a „szülei” meghosszabítása: bőséggel találunk benne teljesen egyedi személyiségjegyeket is. A procedurálisan generált pályái – amik idegen űrhajók – például pont ilyenek, melyekbe átszökkenve kell kipucolni a fedélzetet az azonnal ránk rontó létformáktól. Fegyverből összesen négyet szerelhetünk a robotunkra, a lehetséges permutáció pedig kifejezetten sok, lévén ötvenféle halálosztó közül válogathatunk.

A Gunhead kétségtelenül és minden túlzás nélkül 2023 legegyedibb FPS-e, amit most minden PC-s játékos teljesen ingyen kipróbálhat.

Bár a játék PS5-re is megjelenik, a minap csak Steamen élesedett a demója, amit már egy nagyon belépőszintű PC-n is el fogunk tudni indítani. A Gunhead ugyanis ebben is remekül szerepel, és nem követel egy Intel Core i5-2400/AMD FX-8320 procinál, 8 GB RAM-nál, és NVIDIA GTX 670 2GB/AMD Radeon HD 7870 2GB-nál erősebb komponensekből álló gépet magának.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Batbimbó – Miért raktak MELLBIMBÓKAT Batman jelmezére?

×