Hamarosan megjelenik a játékaik minősége miatt igencsak kikezdhető Teyon csapatának Robotzsaru-játéka, amit most bárki teljesen ingyen és bérmentve kipróbálhat.

2023.10.05. – Idén nem sokat panaszkodhattunk a látványos FPS-ek hiánya miatt:

  • hosszú fejlesztéssel teli évek után megjelent végre a System Shock Remake, ami talán a Unity játékmotor egyik legmutatósabbja lett,
  • hányattatott sorsa ellenére is egész szórakoztató lett a Dead Island 2, ami véres grafikájában semmiképp sem szégyenkezhet,
  • de az Atomic Heart sem volt sokkal rosszabb vagy csúnyább játék, ami csúcsra járatta az Unreal Engine 4 képességeit.

Az év legnagyobb FPS-várományosa azonban még hátravan: november 2-án jelenik meg ugyanis a Paul Verhooven 1987-es kul-klasszikus disztópikus sci-fijén alapuló RoboCop: Rogue City, amiben nem csak belebújhatunk a tragikus sorsú Alex Murphy pusztító robotbőrébe, hanem sosem látott módon élhetjük át az eredeti film hangulatát, brutális és véres jövőképét.

A legújabb Robotzsaru-játék tehát a rajongók legrégebb óta dédelgetett álmát válthatja valóra, méghozzá különösen látványos formában, az Unreal Engine 5 segítségével. Legalábbis az eddig bemutatott játékmenetek alapján ezt egyértelműen meg lehetett állapítani, sőt, az is egészen biztosnak tűnik, hogy a RoboCop: Rogue City 2023 leggyönyörűbb FPS-e lehet.

Ez viszont még nem jelenti egyenesen azt, hogy egy jó játék is lesz. Bár a Fanatical akciójának hála PC-n most igen olcsón, egy frissen megjelenő AAA-s játék árának töredékéért vásárolhatjuk meg, de mivel a Teyon csapata eddig nem mutatta be nekünk mélyebben a játékot, jogosan lehetnek kételyeink a várható minőségével kapcsolatban. No, nem a grafikával lesznek bajaink, sokkal inkább a játékmeneten múlik, hogy mennyire fogjuk élvezni a Robotzsaru igazságosztását.

A RoboCop: Rogue City mögött álló fejlesztők ugyanis bőven tettek azért, hogy fenntartásokkal kezeljünk mindent és bármit, amit mondanak. A stúdió idáig egyetlen igazán jó programmal sem szolgált még a 2006-ig visszakövethető története során, de ami még rosszabb, hogy ők követték el a botrányosan trágya 2014-es Rambo: The Video Game-et, amit totál megtévesztő módon reklámoztak – sosem említve azt az elhanyagolható tényt, hogy egy rail shooter lesz csupán. Jól be is nézte mindenki…

Azóta pedig nem sokat fejlődtek: a legutóbbi két játékuk Terminator: Resistance 56-os, a Monster Truck Championship pedig 68-as átlagpontszámon áll a 100-ból az OpenCritic összesítése alapján. De szokás mondani: innen szép nyerni.

A Teyon valószínűleg sokkal jobban tisztában van ezekkel, mint mi, ezért is döntöttek úgy, hogy kiadnak egy demót, amiben 3 teljes küldetést játszhat végig voltaképp bárki. Némileg szomorkás, hogy Robotzsarut csak a PC-s játékosok vihetik próbakörre a Steamen – de nekik legalább ingyen van. Feltéve, ha van hozzá elég erős vasuk, ugyanis mint kiderült, a rozsdamentes vaskabát nem éri be hulladékfémmel.

A teljes RoboCop: Rogue City november 2-án jelenik meg PC-re, PS5-re és Xbox Series konzolokra. Ha pedig nincs elég erős géped, vagy konzolon vágnál neki a jövőbeli Detroit bűntől való kipucolásának, akkor az alábbi videóban kaphatsz némi betekintést a demóba:

Ezt is érdemes elolvasnod:

Batbimbó – Miért raktak MELLBIMBÓKAT Batman jelmezére?

×