Egy jól ismert szivárogtató azt állítja, hogy a Santa Monica Studio már dolgozik egy új God of War projekten, ami sok mindent átvesz a Ragnarökből.

2023.10.06. – Nem is olyan rég zárult le Kratos és Atreus legújabb kalandja, ami a God of War Ragnarök című játékban csúcsosodott ki. A Sony Santa Monica stúdió igen sikeresen élesztette újjá a sorozatot, sőt talán manapság a világ egyik legnépszerűbb játékának is lehet nevezni. Így a nemrég lezárt történetszál után nyilván sejthető, hogy valamikor jön a folytatás. Egy szivárogtató pedig most arra utal, hogy

a stúdió már dolgozik is a legújabb God of War projekten.

Új God of War DLC vagy rész?

Természetesen ez reményt ad arra, hogy egy új teljes játék van készülőben, más lehetőség is van. A hosszú ideje futó sorozat legújabb része 2022 novemberében jelent meg, és sikerült megfelelnie a magas elvárásoknak. És bár a Santa Monica Studio hivatalosan még nem jelentette be, hogy mi lesz a következő játéka, a God of War fejlesztője már a Ragnarök megjelenése előtt is elkezdte toborozni a fejlesztőket egy be nem jelentett címhez.

Még ha ez a titokzatos játék nem is a Ragnarök folytatása, az ismert kiszivárogtató ViewerAnon szerint a cég most biztosan dolgozik valami God of War-hoz köthető játékon. A bennfentes a Twitteren nemrég azt mondta: nem biztos, hogy a szóban forgó projekt egy önálló játék, simán lehet, hogy egy GoW Ragnarök DLC készül.

Bár a Ragnarök DLC kapcsán már régóta terjengnek pletykák a neten, annak valószínűsége, hogy lesz belőlük bármi, továbbra is kissé kétséges. Egyrészt azért, mert a Santa Monica Studio nem rendelkezik erős tapasztalattal a DLC-k fejlesztésében. ViewerAnon felvetette, hogy a vállalat talán mégis szakítana ezzel a hagyománnyal.

Ha valóban készül egy újabb GoW játék, akkor egy ilyen cím bejelentésére legkorábban 2024 vége előtt nem valószínű. Még akkor sem, ha a Santa Monica Studio ismét négyéves gyártási időt céloz meg. Emlékeztetőül: a Ragnaroköt először 2020 szeptemberében mutatták be 2021-es megjelenési tervvel, ami 2022 végére tolódott.

A LinkedIn adatai szerint a Santa Monica Studio jelenleg körülbelül 400 alkalmazottat foglalkoztat, ami elég nagy csapat egy modern AAA-s játék vagy több kisebb játék megvalósításához. A fejlesztő állítólag már 2022-ben belevágott egy másik nagyszabású projektbe, amitől egyes rajongók egy önálló God of War játékot remélnek. Ennek Atreus lehet a főszereplője.

Ezt láttad már?

A Starfield tele van ingyenes űrhajókkal – de hol találod őket?

×