A Fortnite alkotói nem is olyan rég kaptak lehetőséget a pénzkeresésre, de az Epic Games már elég sok milliót fizetett ki nekik. Indok, hogy te is elkezd.

2023.10.05. – Nem győzzük hangsúlyozni, hogy milyen jól járhat az, aki mostanában a Fortnite Creative módjában igen jó szigetet rak össze. Még csak márciusban jött a hír, hogy az Epic Games pénzt oszt vissza azoknak az alkotóknak, akiknek a szigete eléggé népszerű lesz. Akkor azt mondták, hogy a Fortnite nettó bevételének 40 százalékát osztják szét azok közt, akik játékokat jelentetnek meg a játékban. Tök jó.

Nos, ha azt hiszed, hogy ez nem történt meg, tévedsz. Nagyon sok FN játékos volt elég kreatív ahhoz, hogy jó pénzt keressen a szórakozással. A Creator Economy 2.0 óta a cég durva összegeket fizetett ki.

A Fortnite alkotói már több mint 120 millió dollárt kaptak összesen.

Fortnite Creative mód

A Fortnite-tal pénzt keresni még sosem volt ilyen egyszerű. Az új Unreal Engine-nek köszönhetően csak egy remek ötlet kell ahhoz, hogy milliomos legyél. Ráadásul az Epic Games akár 500 000 dollárt is adhat az új projektek és kreatív pályák létrehozásához. Utóbbi támogatásra bármikor lehet jelentkezni.

Az Epic Games nemrég hivatalosan is arról számolt be, hogy a program keretein belül a Fortnite alkotóknak eddig összesen 120 millió dollárt fizetett ki. Ha figyelembe vesszük, hogy a rendszer még csak fél éve aktív, ez havonta körülbelül 20 millió dollárt jelent.

Mindez nagyon jól mutatja, hogy mennyire jövedelmező lehet a Fortnite, nem csak a kiadó számára, de a játékosok számára is. Szóval igen, a játékkal már lehet pénzt keresni. Könnyen kiszámolható, hogy néhány FN alkotó néhány hét alatt milliomos lett. Ez jó indok lehet, hogy te is belevágj. Persze jó kérdés, hogy ezt vajon az Epic fenn tudja-e tartani? Most azonban még elég jól fizetnek. Kezdj el alkotni!!

Ezt láttad?

Mobilra és Switchre is jön egy klasszikus Hitman játék – Itt az előzetes

×