Az Epic Games a Fortnite nettó bevételének 40 százalékát a kreátoroknak ajánlja fel, szóval mostantól megéri alkotni a játékban.

Bármennyire is régen jelent meg a Fortnite, a játék még mindig a világ egyik legnépszerűbb online címe. Még olyan tanár is akad Amerikában, aki Fortnite meccseken keresztül oktatja a diákjait. Az Epic Games most olyan döntést hozott, ami még több lehetőséget teremt a kreátoroknak.

Megjelent a „Creator Economy 2.0” nevű rendszer, ami még több bevételt ígér az alkotóknak.

Korábban azok, akik részt vettek az Epic „Support-A-Creator” programjában, egyedi kódokat kapott, és ha valaki ezzel a kóddal vásárolt valamit a Fortnite áruházban, az adott alkotó 5 százalékot kapott a vásárlásából. Ennek a modellnek azonban az volt a hátulütője, hogy az kreátoroknak reklámozniuk kellett a kódjukat, és csak reménykedhettek abban, hogy az embereknek eszükbe jut használni azt vásárláskor.

Mondani sem kell: a Fortnite évente „milliárdos” bevételt generál a játék játékon belüli shopban vásárolt elemekből. Éppen ezért most a Creator Economy 2.0 részeként az Epic azt tervezi, hogy

a Fortnite nettó bevételének 40 százalékát szétosztja azok közt, akik játékokat jelentetnek meg a Fortnite-ban”.

„Minden kifizetés azon alapszik, hogy milyen a sziget. Olyan dolgokat veszünk figyelembe, mint a sziget népszerűsége, az új játékosok bevonzása, stb.” – mondta Saxs Persson, az Epic egyik vezetője. „Készíts olyan szigetet, amit a játékosok szeretnek; ez minden, amire szükséged van ahhoz, hogy része legyél a programnak.”

Ez tehát azt jelenti, hogy ha ügyes alkotó vagy, akkor igen jelentős bevételre is szert tehetsz azzal, hogy alkotsz a Fortnite-ban. Az Epic egyébként egy külön Fortnite kreátor portált is indított, ahol az alkotók jelentkezhetnek a programba.

Ha esetleg valaki nem tudná, létezik egy  Unreal Editor nevű program, amivel a Fortnite-ban lehet külön szigeteket, úgymond élményeket, játékokat, pályákat építeni. Most az ilyen alkotók kapnak többet, amennyiben tényleg népszerű a munkájuk. Az Unreal Editor For Fortnite egyébként ingyenes.

 

Az Epic március 1-től, visszamenőleg is fizet az alkotóknak. A változások az Unreal Editor for Fortnite megjelenése mellett érkeznek, ami egy PC-s alkalmazás, amely az Unreal Engine számos új eszközét adja a készítőknek a Fortnite-élmények építéséhez.

Ezt láttad már?

Tizi nem vállalta: Millie Bobby Brown brutális pénzt utasított vissza a Stranger Things folytatásáért

 

shop.leet.hu
×