Történelmi pillanati várható a Steamen, amikor a Diablo 4 képében megérkezik a második Blizzard játék, ami elérhető lesz a Valve platformján.

2023.10.05. – Ha valaha játszottál már bármilyen Blizzard játékkal PC-n, akkor pontosan tudod, hogy annak mi a menete. Legyen szó a World of Warcraftról, az eredeti StarCraftról, vagy bármelyik Diablo játékról, a Battle.net minden esetben kell hozzá. A fejlesztő PC-s programja és online szolgáltatása azóta üzemel, amióta először online játszható volt a Diablo II.

Amikor megjelent, a Diablo IV természetesen PC-n szintén csak a Battle.neten keresztül volt elérhető, ám hamarosan ez megváltozik.

Október 17-én hivatalosan is megjelenik a Steamen, a „Season of Blood” szezon megjelenésével.

És igen, ez azt jelenti, hogy Steam Achievementek is érkeznek a játékhoz, és lehetőség lesz Steam-barátok meghívására is. A Blizzard elmondása szerint a Steam megjelenés nagyon fontos lépés, ráadásul a cross-play és cross-progression révén a Diablo IV minden platformon élvezhető lesz. A konzolos verziókhoz hasonlóan azoknak, akik a játékot a Steamen veszik meg, össze kell kötniük fiókjukat egy Battle.net fiókkal, hogy a cross-play funkciókat használni tudják.

Steam oldal

A Diablo IV Steam oldala már él, a játék már kívánságlistára tehető. A Blizzard számára ez egy jelentős váltás, hiszen az Overwatch 2 után ez a stúdió második játéka, ami a Steamen is megjelenik. Felmerül a kérdés, hogy miért pont most?

Nos, mivel az Activision-Blizzard nincs messze attól, hogy a Microsoft felvásárolja, és az Xbox first-party címek egyre inkább megjelennek a Steamen is, talán több Blizzard játék esetében is meglépik ezt. A másik indok lehet, hogy a Diablo IV sokak számára lekerült a radarról, a Twitch nézettsége a Diablo 3 alá esett, és sokan egyszerűen több tartalomra várnak. A jó hír az, hogy a Steam megjelenéssel az új szezon, a Season of Blood is elindul, tele újdonságokkal.

A kérdés persze most az, hogy vajon a Steam megjelenés elég ahhoz, hogy egyre több olyan játékos szerezze be a Diablo IV-et, aki még sosem játszott vele. Nem vagyok benne biztos, hogy a Battle.net lett volna az akadály.

Ezt láttad?

Készül az Ahsoka folytatása, de nem biztos, hogy sorozat lesz

×