A napokban véget ért első évad után nyilvánvaló, hogy van hová bővíteni a Star Wars történetet, és kiderült: az alkotók is ebben gondolkodnak.

2023.10.05. – Egyelőre nem tudni mikor látható Ahsoka történetének folytatása, de a Star Wars univerzum új üdvöskéje a vegyes kritikák ellenére elég érdekes ahhoz, hogy még többet akarjunk belőle. A folytatás gyakorlatilag biztos, viszont az már nem, hogy sorozat lesz.

Az Ahsoka mozifilmként teljesedhet ki

Tegnap este lezárult az Ahsoka 1. évada, és úgy tűnik, hogy a sorozatban van elég patron a folytatáshoz. Az alkotó Dave Filoni pedig újabb és újabb történeteket épít kedvenc karakterei köré a Star Wars animációs kánonjából. A világépítés a The Mandalorian-nal kezdődött, és egy nagy, burjánzó, bevallottan kusza narratívában terjeszkedett ki. Ez a mai napig már három különböző sorozatot ölel fel (és talán nincs is még vége) – a fent írt kettő mellett ugye a The Book of Boba Fett is ide tartozik.

Forrás: Disney

A Collider emlékeztet: Filoninak nagy tervei vannak a Mandoverzum történeteivel, amelyek különböző sorozatokon keresztül kapcsolódnak össze. Ezen a Star Wars mondakörön Filoni, Jon Favreau és Rick Fawuyiwa már évek óta együtt dolgozik. A finálé pedig egy nagyszabású játékfilmben teljesedhet ki, az eddigi hírek szerint Filoni rendezésében.

Az Ahsoka befejezése – nem túl meglepő módon – nyitott. Itt és most a spoilerek elkerülése végett legyen elég ennyi. Mert ennyiből rögtön az jut az ember eszébe (egyébként jogosan), hogy van terv a folytatásra.

A Deadline beszámolója szerint nagy a valószínűsége, hogy lesz második évad, bár a portál értesülését hivatalosan nem erősítették meg. A filmterv eléggé biztosan megtörténik, de annak egyelőre nincs egyértelmű jele, hogy Ahsoka karakterével újra találkozol tévésorozat formájában. A legújabb Star Wars történet további fejlesztése mindenesetre zajlik, de ha nem csak a majdani filmhez használják fel, akkor is kérdéses, mikor lehetnek elkezdeni a következő évad folytatását. Az amerikai forgatókönyvírók mindenesetre dolgoznak tovább, de a színészek még mindig sztrájkolnak.

Ha még nem láttad a sorozatot, ezután érdemes bedarálni:

MINDEN, amit tudnod kell Ahsokáról, mielőtt elkezded a sorozatot

×