Ősszel, egészen pontosan októberben érkezik a Diablo IV első komolyabb szezonja, ami ugyan szám szerint csak a második lesz, jó lehetőségeket vázol.

2023.09.06. – A Diablo rajongóknak most igazán jó évük van, hiszen több mint 11 év után végre folytatódott a sikerszéria. A Blizzard akció-szerepjátéka temérdek ember figyelmét felkeltette, komoly hype övezte a Diablo IV megjelenését. Ebben természetesen közrejátszott a hatalmas hiátus (a Diablo Immortalt nem veszem ide, elnézést érte…), na meg az is, hogy a fejlesztők azt ígérték, az új játék sokkal inkább hajazni fog a nagy kedvenc Diablo II-re, mint a Diablo III-ra.

Megmondom őszintén, fogalmam sincs, hogy mi ez a keresztes hadjárat a harmadik epizód ellen, hiszen tény, hogy stílusában nem volt olyan komor, mint a korábbiak, de játékmenetét tekintve tökéletesen illeszkedett a sorozatba. A negyedik epizód tehát ismét inkább a sötét, illetve szürke színekben pompázott, a kornak köszönhető grafika pedig hatalmasat dobott az élményen.

Diablo IV / Blizzard

Mégis, valami hiányzott, ami a korábbi címekből nem, ezt pedig nehezen tudják szavakba foglalni még a legnagyobb rajongók is.

Hol csúszott el a dolog?

Nagy valószínűséggel az a Diablo IV legnagyobb problémája, hogy még túl friss, így tartalmak terén nincsen éppen elárasztva a cím. Van egy konkrét történet, amin keresztülverekedhetjük magunkat, majd pedig jöhet a dungeon grind és a szintezés. A tartalomhiány kihat a tárgyak repertoárjára is, nem gondolkodhatunk széles skálán, így egy idő után unalmassá válhat az egész játék. Érdekes, mert én pont azok közé az emberek közé tartoztam, akik teljesen meg voltak elégedve azzal, amit kaptunk, mégsem tudtam benne maradni a loopban, még az első szezon hozta újdonságokkal sem. (Képzelhetjük, hogy akkor mi történt azokkal, akik alapvetően is felemás érzésekkel vágtak bele a kalandba…)

Marad tehát az a magyarázat, hogy a Diablo IV jelenleg még kevés, így időt kell neki hagyni arra, hogy felfejlődjön oda, ahova a rajongók várják.

Erre pedig meg is lesz a lehetőség!

Már a második szezonnal bővül a játék, jönnek a vámpírok, meg egy teljesen új Segítő is. Őt egyébként egy nagyon tehetséges hollywoodi színésznő, Gemma Chan fogja alakítani.

 

Ám igazán nagy dolgokra is készülhetünk, Rob Fergusson, a játékért felelős csapat vezérigazgatója hivatalosan is bejelentette, hogy a Diablo IV-gyel hosszú távra terveznek, s éves szinten szeretnék nagyobb tartalomcsomaggal bővíteni.

Bőven van mit ledolgozni, hiszen szintén Fergusson volt az, aki a Dexertonak adott interjújában azt mondta,

„11 év telt el a Diablo III és Diablo IV között, úgy érzem nem azt kapták a rajongók, amit érdemelnek.”

Ezen a helyzeten segíteni fognak az évente megjelenő, komolyabb tartalommal megpakolt kiegészítők. Plusz, ha még a szezonok is olyan újdonságokkal fognak befutni, mint a Season of Blood, azért idővel jó kis játékká fogják kovácsolni ezt a negyedik epizódot!

Ezt olvastad már?

Tökmindegy min játszol, szeptemberben bitang erős játékok közül válogathatsz

×