A helyzet nem olyan rossz, mint az Overwatch 2 esetében, de a Counter-Strike 2 is küzd némi problémával a megjelenés után.

2023.10.04. – Nagyon érdekesen alakult a világ egyik legsikeresebb játékának a helyzete az elmúlt hónapokban. Óriási lett a hype, amikor a Valve bejelentette, érkezik a Counter-Strike 2, ami átveszi a CS:GO helyét. Akkor mindenki nagyon örült a játéknak, és remélte, hogy a fejlődés csakis pozitív lehet. Most, hogy a játék megjelent, kicsit más a helyzet.

Hogy a dolgokat perspektívába helyezzük, a Counter-Strike oldala 7,6 millió szavazattal rendelkezik a Steamen, és a CS2 megjelenése előtt az összesített eredmény kiváló volt. A pozitív vélemények aránya valahol 85% és 90% között volt. Más szóval 10-ből 9 ember jó szívvel ajánlotta a játékot.

Ezzel szemben a Counter-Strike 2 eddigi értékelései most a többnyire pozitív kategóriába esnek. A százalékos csökkenés valahol 15% körül van. A játékról nemrégiben véleményt íróknak mindössze 73%-a mondta azt, hogy szereti és ajánlja a játékot. Szóval mi ez a hirtelen változás?

A Counter-Strike 2 jelenleg káosz?

Azok számára, akik először lépnek be a Counter-Strike világába, a CS2 teljesen normális játéknak tűnik. Jól néz ki, jó érzés játszani és nagyon tetszetős Ranked funkciókkal rendelkezik. Viszont aki 5-10 éve játszik már a CS:GO-val, annak teljesen más az élmény.

Először is, sok olyan játékmód, ami szórakoztatóvá tette a CS:GO-t, eltűnt, legalábbis egyelőre. A Wingman-t, és a Deathmatch-et még játszhatjuk, de a Competitive és a Casual mellett ennyi. Sok korábbi pálya is eltűnt, köztük olyanok, amiket imádott a közösség. Ezek pedig valószínűleg egy évig nem is nagyon fognak visszatérni. Ez azt jelenti, hogy a régi motorosoknak be kell érniük a jelenlegi játékmódokkal.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Counter-Strike 2-ben a ranked-rendszere sokkal szórakoztatóbb, mint a CS:GO-ban. Az új játékban minden egyes pályához kapunk egy rankot, és egy látható általános értékelést. Ez azt jelenti, hogy sokkal könnyebb látni és nyomon követni a fejlődést.

Sőt, ezzel annyi kompetitív pályát próbálhatunk ki, amennyit csak akarunk, anélkül, hogy büntetést kapnánk. Ha például Global Elite vagy Dust 2-n, akkor a Mirage-on a Mirage-szinteden játszhatsz, ami nagyon megnyugtató tud lenni.

Sajnos

Összességében sajnos azonban úgy tűnik, hogy több olyan dolog van, ami miatt csökkenhetett a pozitív értékelések száma a Steamen. A CS2 egyelőre tele van hibákkal és nem mindenhol megfelelő a balansz. Hosszú időbe fog telni, mire eléri a megfelelő állapotot, így a 15%-os csökkenésnek van értelme. Persze azok, akik valamelyest csalódtak benne, szeretik megosztani a véleményüket, lehetőleg minden felületen.

A Valve korábban tett néhány komoly ígéretet, és nem teljesítette azokat. Szóval lesz mit még dolgozni azon, hogy a játék értékelései ismét ott legyenek, ahol a CS:GO esetében voltak.

Ezt láttad?

Újra árat emel a Vodafone, de ezzel a trükkel megúszhatod

×