Nem kicsit megemelkedhetnek a költségeid három mobilos díjcsomag esetében, de a Vodafone ad egy egérutat. Így érdemes váltani az emelés elkerüléséért.

2023.10.04. – Megint árat emel a nemrég a magyar 4iG tulajdonába került Vodafone Magyarország. Bár a díjak nem minden egyes ügyfelet érintenek, van három díjcsomag, amelynek ügyfelei nem fogják megköszönni a változást. Kivéve persze akkor, ha időben lépnek és egy harmadik szolgáltatásra cserélik a régi, feltöltőkártyás csomagot.

Forrás: MTI/EPA/Tolga Akmen

 

A Vodafone áremelése jelentős mértékű lehet a Tuti, Tuti+ és Tuti100 tarifái esetében. Egy darab SMS és egy perc beszélgetés egységesen 30 forintra módosul. Ez az első kettő csomag esetében 20, míg az utóbbi esetében közel 50 százalékos drágulás.

Nagyon meredek emelést szenvedhetnek el az ügyfelek, KIVÉVE, ha tarifacsomagot váltanak.

A Vodafone lehetővé teszi a fentebb írt feltöltőkártyás csomagokat alkalmazó felhasználóknak, hogy maradjanak az eredeti, még 2016-ban megállapított árak mellett. Ehhez elegendő annyit tenni, hogy váltanak a nyáron bevezetett Tuti100+ díjcsomagra. Az aktiváláskor máris jár egyszeri 1 GB és havonta megújuló 100 MB adatforgalom, illetve 100 perc beszélgetés. Van benne továbbá egy minden hétfőn 12-13 óráig felhasználható ingyenes időszak, ezenkívül maradnak az eredeti díjak: 19 forint/perc és 25 forint/SMS. A váltáshoz elég elküldeni a TV TUTI100+ kódot a 1270-es számra.

A hwsw emlékeztet: a 4iG Nyrt. többségi tulajdonába került Vodafone Magyarország szeptember 15-én vezetett be új, minden feltöltökártyást érintő változást. Belenyúltak a szerződés automatikus megújításába, ami azt jelenti, hogy már nem csak egyenlegfeltöltés útján jön létre új, egyéves szerződés az ügyfél és a szolgáltató között, hanem az évente esedékes adategyeztetés során is. Ez valamelyest egyszerűsíti a dolgokat, mert megszűnik az a korábbi kényszer, hogy a feltöltős SIM egyenlegét legalább évente egyszer fel kellett tölteni. Ez olyan felhasználóknak okozott kellemetlen perceket, akik kevés kimenő forgalmat generálnak, mert keveset telefonálnak, vagy simán nem is mobilban (hanem pl. riasztórendszerben, táblagépben) használják a feltöltős SIM-et.

Eddig oké, de hamarosan jöhet a feketeleves, Vodafone-módra:

Ekkorát emelkedhetnek a Vodafone díjai – sokan kapnak majd a szívükhöz

×