Az átkeresztelt márkákra mindig nehezen állunk át, de a Vodafone tulaját nem lehet azzal vádolni, hogy túlbonyolította a névcserét.

2023.09.01. – Felvásárlása (és áremelései) után nem csak új tulajdonost és igazgatót, hanem új nevet is kap a Vodafone. Ez most már hivatalos. A magyarországi szolgáltató ugyanazt a nevet kapja, mint az őt felvásárló 4iG albán és montenegrói cége. A hazánkban is megtelepő telekommunikációs vállalat

új márkaként jelenik meg a magyar piacon, de a balkáni országokban ismert nevén, ami a ONE.

A Vodafone utódcégét Mohamed ElSayad fogja vezetni, kereskedelmi stratégiai igazgatóként – tudta meg a Portfolio. Az új vezető kiemelt feladatai közé fog tartozni a 4iG telekommunikációs kereskedelmi stratégiai irányainak, keretrendszerének meghatározása és kialakítása, valamint az új márkanév magyarországi bevezetése.

Forrás: MTI Fotó/Jászai Csaba

Az átkeresztelés nem jelent túl nagy meglepetést, hiszen a Deutsche Telekomtól vásárolt albán és a Telenortól megvett montenegrói vállalatok is ezt a nevet kapták. A Telex úgy tudja, hogy a márkaváltásra nálunk 2024-ben kerül sor. Addig néhány fejet még lecserélnek, vagy áthelyeznek: Blénessy László eddigi CEO a 4iG Nyrt. technológiáért felelős vezérigazgató-helyettese lesz, míg az Epic Maltától áprilisban igazolt Bányai Tamás a vezérigazgatói székben foglalhat helyet.

Mennyit ért a Vodafone?

A 4iG a magyar állammal közösen vásárolta fel a Vodafone hazai képviseletét, szóval az adófizetőknek is jó sok pénzébe került, hogy az ország 49 százalékos tulajdonrészt szerezzen a vállalatban. A 24.hu szerint a megállapított érték alapján a vételár 660 milliárd forintra rúgott. A végleges adásvételi szerződést január 8-án írták alá, és a tranzakciót még abban a hónapban le is bonyolították. Volumenét tekintve ez volt az egyik legnagyobb tranzakció a távközlésben a rendszerváltás óta – állapította meg a Portfolio. A Vodafone vezetékes szolgáltatásait 2022-ben 800 ezer, mobilszolgáltatásait pedig 3 millió ügyfél vette igénybe.

Nem ez az egyetlen cég, ami nagy változáson megy át, miután magyar kézbe kerül:

Fejleszti, de meg is emeli a net árát a Digi – megint

×