A Counter-Strike 2 múlt héten hivatalosan is elrajtolt mindenki számára. Vannak még problémák, sokan FPS gondokkal is küzdenek.

2023.10.01. – Múlt héten a Counter-Strike 2 ismét új korszakba lépett át. A CS:GO klasszikus formájában megszűnt, egy branchként éli tovább az életét. Demo nézegetésre vagy épp offline játékra továbbra is befogható az a kliens, ám a felhasználók 99%-a már biztosan nem játszik vele többet. A Valve ennek megfelelően mindent át is alakított az új változatra. Frissült a név, a logó és minden egyes játékhoz tartozó fájl a Steam felületén. Teljesen kész játékról azonban még nem igazán beszélhetünk.

Az alapvető, FPS és netcode-ot érintő problémák mellett kiemelhető a Workshop hiánya, ahogy a Danger Zone rajongók sem örülnek. Aggodalomra azonban semmi ok, a Valve gyakorlatilag 12-24 óránként jelentkezik frissítéssel, folyamatosan alakítják a játékot. Nagy eséllyel télen már akár egy Operation is jöhet, ám jó döntés volt, hogy jelenleg ezt nem lépték meg. Rengeteg játékos azonban továbbra sem találja a tökéletes beállításokat. Természetesen ezek akár gépenként is eltérhetnek, ám kiváló iránymutató lehet ilyenkor a profik finomhangolásai. A kompetitív játékosok lehető legtöbb FPS-re és legkevesebb akadásra törekednek, csakúgy, mint a felhasználók jelentős része.

Ezeket a beállításokat használják a Counter-Strike profik

ThourCS és az ESL az elmúlt napokban több top játékos beállításait is kigyűjtötte. A fenti tweetben m0NESY, s1mple és ropz Counter-Strike 2 beállításait pillanthatjuk meg. Míg az első kettő az 1280×960-as felbontásra esküszik, addig ropz már a natív FullHD felé húz. Ropz azóta módosított néhány beállítást, melyet szerencsére meg is osztott a komment szekcióban, érdemes lehet inkább azt lemásolni.

Akkor sincs ok az aggodalomra, ha ilyen beállítások mellett sem fut tökéletesen a CS2, hiszen a fejlesztők folyamatosan javítanak a játék állapotán, ahogy az AMD és Nvidia részéről is esedékes lesz még egy combosabb driver frissítés. Jelenleg az Anti-Lag és Reflex opciókkal is problémák lehetnek, így mindkét tábor rajongói érintettek.

Máris rekordot döntött a Counter-Strike 2 – Ennyivel szedték Steamen

×