A Valve tegnap két játékához is combos frissítést szállított. Az új Counter-Strike éra mellé becsatlakozott egy Dota update is.

2023.09.28. – Ahogy arra az előzetes jelek alapján számítani lehetett, a Valve tegnap megnyomta a nagy piros gombot. Megérkezett a Counter-Strike 2, mely technikailag a CS:GO frissítése, ám a valóságban egy új játék. Szerda este, nem sokkal 23:00 előtt a cég mindenkinek kiküldte a csomagot, gyakorlatilag eltörölve ezzel a korábbi részt. Azon nyomban össze is gyűjtöttünk minden információt. Ha az újdonságok érdekelnek azt is megtalálod, de ha a CS:GO sorsa vagy a gépigény fontosabb számodra, arra is választ találsz.

Frissült a Counter-Strike

Frissült a Counter-Strike

Természetesen a játékosokat sem kellett félteni. Annak ellenére, hogy a legtöbb európai időzónában ez már kicsit kései időpont volt, az igazán hardcore rajongók egyből tölteni kezdték a fájlokat. Ehhez pedig a Dota 2 frissítése is besegített, sejteni lehetett, hogy a Steam adatközpontja igazi stresszteszten esik éppen keresztül. Szerencsére pár órával később konkrét adatok is érkeztek arról, hogy milyen sebességgel kellett megbirkóznia a vállalat szervereinek. Szerencsére ezt valamennyire elosztva kapták a Steam szerverei, hiszen minden nagyobb régióban van egy-egy alközpontjuk.

Brutális sebességgel töltöttek a Counter-Strike és Dota játékosok Steamen

Wickedplayer igazi Steam szakértő, hosszú ideig ő felelt a Counter-Strike subreddit nagy részéért is. Tegnap kiszúrta, hogy elképesztő rekordot döntött meg a Valve programja. A Counter-Strike 2 és a Dota frissítéseknek köszönhetően 84.7 Tbps sebességgel töltöttek a játékosok szerte a világból. Ez Steam mércével is elképesztő forgalom.

Bizony, itt már nem gigabitekről beszélünk, hanem terabitekről, abból is majdnem 3 számjegyű értékről. Ennek nagy részét Európa és az Észak-Amerika régió adta, de Ázsia és Oroszország is kivette a maga részét. Az elkövetkezendő napokra kitarthat még ez az emelkedett szám, hiszen hosszú idő, mire minden gépre elérnek a frissítések. Egy biztos, újabb rekorddöntésre egy ideig nem kell készülnie senkinek.

MINDENT a ma megjelent Counter-Strike 2-ről – Új korszak köszöntött be

×