Senki ne lepődjön majd meg, ha egyik napról a másikra máshol kell keresse a megtekintési előzményeit, illetve a beállításokat a YouTube mobilalkalmazásában.

2023.10.04. – Jó néhány másik közösségi és/vagy videómegosztó platformmal ellentétben a YouTube-ot nem különösebben lehet változatlansággal vádolni, hisz az elmúlt hónapok során elég bősz átalakulásokban van. Igaz, ezek között bőséggel találunk kevésbé örömteli változást is – például az egyre durvuló reklámokat, de a mesterségesen generált szinkronhangok, vagy sok minden más mellett a digitálisan feljavított képminőség is mindenképp az örömteli újdonságok táborát erősítik.

A 9to5Google szerint ez utóbbihoz kapcsolódik be a YouTube hamarosan élesedő újabb változtatása, amely inkább a mindennapi mobilos használatot fogja kicsit egyszerűbbé tenni. Ezúttal azonban nem kell óriási dolgokra gondolni – bár egy ilyen platform esetében kisebb léptékű módosítások is nagy hatással járhatnak, most „csak” két menüt fognak átszabni, pontosabban egybe fésülni.

Kissé meglepő lehet majd, mikor szélesebb körben bevezetik, ugyanis két gyakran nyomkodott menüről van szó: a saját profilképünkkel díszített beállításokat – ami jelenleg a mobilképernyő jobb felső sarkában található, illetve a bal sarokban látható Könyvtárat – amit lenyitva az előzményeink, a mentett és letöltött videóink, illetve a lejátszási listáink fogadnak. Ez a két menü hamarosan eggyé válik:

a Könyvtárból a „You”, azaz Saját/Te menü válik, amit a fentről eltűnő profilképpel fognak illusztrálni – a Feliratkozások mellett az alsó sarkacskában.

Ez a Saját profil eltűnését fogja jelenteni, amit szintén az új menüpont alól fogunk elérni. A felső sávban tehát ezután már csak a kereséseket, az értesítéseket, illetve a képernyőmegosztást nyomkodhatjuk. Ha pedig lenyitjuk az új menüt, akkor – mint eddig – a felső sarokban megjelenik a beállításokat jelző fogaskerekes ikon is.

Így néz ki most (a profil fentről oda lekerül):

És ilyen lesz a frissítés után:

Kép: 9to5Google

Hogy pontosan mikor vezetik be a világon minden egyes YouTube-felhasználónál, azt még nem tudni, egyelőre csak egy szűk réteggel tesztelik az egységesített menüt. Ugyanakkor a Google korábbi frissítéseinek ütemét ismervén, nagy eséllyel még idén, néhány héten belül mindenki megkapja, szóval senki ne lepődjön meg, ha az előzményeket, mentett videókat máshol kell keresse.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Olyan titkot rejtenek az iPhone-ok kijelzői, amit magunktól sosem találnánk

×