A korábban mobilon indult funkció már az asztali böngészőkben is elérhető, de sajnos nem mindenki számára.

2023.08.07. – Az a jó a mai világban, hogy a technika folyamatosan fejlődik, életünkben minden egyre egyszerűbb, szebb és jobb. Így van ez az online térben is, ahol egyre szebb és jobb minőségű videókkal találkozhatunk. Úgy tűnik azonban, hogy a jobb minőség nem minden esetben van ingyen. A korábban iOS mobilon elindult úgynevezett 1080p Premium a Youtube-on

már az asztali gépeken is elérhető világszerte.

Ez azt jelenti, hogy aki Youtube Premium előfizető, az most már PC-n is élvezheti a továbbfejlesztett 1080p videófelbontást. Igen, ez a szolgáltatás csak Premium előfizetők számára érhető el, tehát akkor láthatsz a Youtube-on szebb 1080-p-t, ha fizetsz. Így aztán lehet, hogy nem mindenki számára teljes az öröm. A 1080p Premium egyébként „megnövelt bitrátát” kínál – írja a TheVerge.

A nem továbbfejlesztett 1080p persze továbbra is elérhető marad mindenkinek, azoknak is, akik nem előfizetők. A kérdés persze az, hogy ez a bitráta-növelés mennyire lesz fontos az átlagfelhasználóknak. Szóval adódik a kérdés: te előfizetnél csak azért, hogy valamivel szebb 1080p felbontást láss a Youtube-on?

A Premium előfizetők számára egyénként a továbbfejlesztett 1080p más eszközökön, például Chromecastokon, sőt a videojáték-konzolokon is megjelenik, ezzel szebb élményt adva a nézőknek. A funkció szép fokozatosan lesz elérhető mindenkinél. Állítólag már Androidon is felbukkant.

Ezt láttad?

Álommeló: Óránként 100 ezret adnak, és csak kártyázni kell

×