A TikTok úgy tűnik, egy előfizetéses szolgáltatást tesztel, amivel azok, akik hajlandók fizetni, megszakítás nélkül élvezhetik a videókat.

2023.10.03. – Ami a közösségi oldalakat, videó-szolgáltatásokat illeti, nem igazán tudunk már megszabadulni a reklámoktól. Nem is olyan rég jelentették be, hogy a Netflix, a Disney+, sőt az Amazon Prime Video is reklámokat tervez bevezetni, a Youtube pedig folyamatosan bővíti a reklámok időtartamát. Ha valaki pedig reklámok nélkül akar élvezni valamit, akkor fizetnie kell. Így lesz ez hamarosan a TikTok esetében is.

Ha lehet hinni a szivárgásoknak, előfizetéses szolgáltatást vezetnek be az ismert videóplatformon. Ez lehetővé teszi, hogy egy adott havidíjért cserébe teljesen megszabaduljunk a reklámoktól, és szabadon böngésszük a videókat.

Az új funkció még csak tesztelési fázisban van.

Ahogy arról a TweakTown is beszámolt, a teszt alatt álló TikTok reklámmentes előfizetés az Egyesült Államokban havonta 4,99 dollárba kerülne. Ez nagyjából 1800 forint. Természetesen ez, ahogy még minden, változhat, különösen ha esetleg a többi régióban, Európában is bevezetik.

A TikTok azonban egyelőre nem nem adott ki közleményt arról, hogy pontosan miként tervezik az előfizetés bevezetését, de a már kiszivárgott képek elég beszédesek. Itt például az látható, hogy a TikTok persze ingyen is használható lesz, de akkor el kell viselnünk a reklámokat. Ha ezt nem akarjuk, fizetnünk kell.

 

Az olyan streamingszolgáltatások, mint a Netflix és a Disney+ a tervek szerint olyan csomagokat vezetnek be, amiben bár kevesebbet kell fizetnünk, de reklámokat kell nézegetni. Az X (korábban Twitter) szintén lehetőséget nyújt a felhasználóknak előfizetni az X Premiumra, de ez nem teljesen tűnteti el a reklámokat. Csupán kevesebb van belőle, mint azoknak, akik ingyen használják.

Persze egyelőre egyáltalán nem biztos, hogy a TikTok esetében tényleg bevezetik a reklámmentes, fizetős csomagot, de úgy tűnik, elgondolkoztak rajta. A lényeg, hogy reklámok már mindenhol lesznek, és ha meg akarunk tőlük szabadulni, akkor mindig fizetnünk kell. Te befizetnéd a TikTok előfizetést?

Ez is érdekes:

Twitch szeptember: Berobbant a Kókuszcsoport, tovább csökkent a TheVR nézettsége

 

×