Az Amazon is úgy döntött, hogy streaming-szolgáltatásába bevezeti a reklámokat. 2024-től ebből szeretnének több pénzt fektetni a műsorokba.

2023.09.23. – Nem is olyan rég a Netflix és a Disney+ is bejelentette, hogy reklámokkal egészíti ki azokat a streaming-szolgáltatásokat, melyeket eddig azok nélkül nézhettünk. Úgy tűnik azonban, hogy a reklámbevétel nagyon jó pénz a cégeknek, ebből pedig az Amazon sem akar kimaradni. A gond mindig az, hogy azoknak, akik továbbra is reklámmentesen akarnak filmeket és sorozatokat nézni, többet kell fizetniük.

Most az Amazon is úgy döntött, hogy – bár egyelőre csak pár országban – bevezeti a reklámokat a streamingen látható műsorokba. A Prime Video szolgáltatás esetében azonban az Amazon más módszert választott, mint a Netflix vagy a Disney+. Ahelyett, hogy külön reklámos csomagot hozott volna létre, egyszerűen berakja a reklámokat a jelenlegi csomagokba. Igen, mindegyikbe.

Ha valaki nem szeretné a reklámokat látni, annak többet kell fizetnie a szolgáltatásért.

A BBC beszámolója szerint első körben az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Németországban és Kanadában élő előfizetők kapják meg a reklámokat. Később Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Mexikóban és Ausztráliában is bevezetik. Az egyetlen megoldás, ha előfizetnek a reklámmentes felár opcióra.

De mennyit kell fizetni?

A bejelentés szerint az Egyesült Államokban az Amazon Prime előfizetőknek havi 2,99 dolláros (kb. 1090 forint) felárat kell fizetni a reklámmentes szintért. A többi országra vonatkozó árszabást később jelentik be.

Jelenleg a Prime előfizetés, ami az ingyenes Amazon kiszállítást és a streaming előfizetést is magában foglalja, külföldön 8.99 dollárba (kb. havi 4 ezer forint) kerül, illetve van egy 12.99 dolláros csomag is. Ezen felül kell majd fizetni a tovább 2.99 dollárt, ha nem akarnak az előfizetők reklámokat.

A lépés természetesen sok előfizetőt felháborított, főleg miután a Netflix és a Disney+ is bejelentette a reklámokkal tarkított csomagokat.

Nálunk Magyarországon a Amazon Prime tagság nem elérhető, csupán a Prime Video streaming-szolgáltatás, havi 899 forintért. Kis hazánk tehát úgy tűnik, egyelőre kimarad a szórásból. Azonban csak idő kérdése, hogy a reklámok nálunk is megjelenjenek a szolgáltatásban. Aztán pedig fizethetünk szépen, ha nem akarjuk látni őket.

Ezt láttad már?

Testhorror: Így nézhet majd ki az ember pár szár év múlva a mobiltól és a játéktól

×