Olyan pofont küldött a filmstúdióknak a Stranger Things írói csapata, hogy a színész sztrájk adja a másikat. Gondban az 5. évad forgatása?

2023.09.29. – Miközben a forgatókönyvírókat tömörítő WGA szervezet már megegyezett a filmstúdiókkal és a szerzők abbahagyták a sztrájkot, a színészek folytatják, hogy saját maguknak is jobb feltételeket harcoljanak ki. Hogy ennek mennyire „brutális” következményei lehetnek, ha nem születik gyors megegyezés, a Stranger Things alkotói hívták fel a figyelmet.

A Netflix-sorozat írói közzétették az első Season 5 betekintést, ami normál esetben sosem látott képsorokat jelentene. De ez nem egy normál eset.

Így poénkodnak a Stranger Things írói

A First-Looknak óriási hagyománya van a filmiparban. A stúdiók ezekben a még nem is előzetes, nem is teljes jelenet állapotban lévő videókban szoktak sejtelmes utalást tenni a történetre. A célja az, hogy keltsenek egy kis hírverést a készülő produkció körül, ha túl csendesnek ítélik az állóvizet. Nos, a Stranger Things alkotóinak úgy is összejött ez a bravúr, hogy igazi képkockákat nem, csak egy animációt tartalmaz a videójuk.

Forrás: Netflix

A szerzők a Steve Harringtont játszó Joe Keery fizimiskáját találták elég viccesnek ahhoz, hogy elsüssenek egy poént a sorozat ötödik évadáról. A színészről egy rövid animációt tettek közzé, ahogy fintorogva hátranéz, mintha valami rossz dolgot vett volna észre. Na, valami ilyesmi sülhet ki a Stranger Things 5. évadából is, ha a stúdiók nem egyeznek ki a színészekkel:

Jópofa támogató üzenet a színészeknek, akiknek a harcát az írók már páholyból nézhetik. A rajongók meg ehetik tovább a kefét, hogy mikor térhetünk már vissza Hawkinsba, amit a negyedik évad végére elég látványosan elkezdett benyelni a Tótágas. Időközben nyilvánvaló lett, hogy sztrájk ide, sztrájk oda, a Stranger Things nem tér vissza egy éven belül: a sorozat IMDb oldala jelzi, hogy a színészek 2025-ig elkötelezettek a produkció felé. Reméljük tovább már nem csúszik a sztrájk miatt.

És a játékfejlesztők is összekaphatnák magukat, mielőtt baj lesz:

Nem múlt el a veszély – Indulhat a sztrájk a videojáték-kiadók ellen

×