A Sony új szabadalmat nyújt be egy kis érintőképernyős kiegészítőre, ami a PlayStation 5 DualSense kontrollerhez csatlakoztatható.

2023.09.27. – Amikor a PlayStation 5 először bemutatkozott, sok pletyka keringett arról, hogy a kontroller felső, érintőpanelje képernyőt is kaphat. Akkor koncepciók is létrejöttek, és mindenki arra számított, hogy a Sony meglépi. Sajnos azonban nem így lett, a DualSense kontroller megőrizte a PS4 kontroller érintőpaneljét, aminek nincs kijelzője.

A Sony azonban talán úgy gondolja, hogy egy kiegészítő érintőképernyő jó ötlet lehet, annak ellenére, hogy a PlayStation Portal pont valami ilyesmi. A GameRant szerint ugyanis a Sony szabadalmat nyújtott be egy olyan érintőképernyős perifériára, amia PS5 DualSense vezeték nélküli vezérlőhöz csatlakoztatható.

Vagyis egy külön érintőpanelt vehetnénk a PlayStation 5 kontroller mellé.

Minek?

Az év elején a Sony bejelentette a PlayStation Portal Remote Player Controller megjelenését, ami a DualSense-ben található technológiát egy 8 hüvelykes, 1080p és 60hz kimenettel rendelkező kijelzővel kombinálja. Ez lehetővé teszi, hogy a játékosok a PS5 játékokat a konzolról közvetlenül a kontrollerre streameljék. Sokak szerint ennek nincs túl sok értelme, főleg nem több mint 80 ezer forintért. A Sony ennek ellenére úgy tűnik, további technológiákat vizsgál, aik kiegészíthetik a PlayStation ökoszisztémát.

Még egy kijelző?

A nemrég feltárt szabadalom egy másodlagos beviteli eszközt mutat, ami a PlayStation DualSense kontrollerhez csatlakozik. Ez lehetővé teszi majd, hogy az alap DualSense-re tartalmakat streameljünk, érintőképernyős képességek mellett. Ha a képernyőt egy PS5 kontrollerre rakjuk, akkor lényegében egy rögtönzött PlayStation Portalt kapunk. Íme egy kép erről:

Borítóképünkkel (ami csak egy illusztráció) ellentétben tehát a képernyő nem a kontrollerbe épülne be, hanem egy külön képernyőt kapnánk, amit hozzá lehet kötni. A cél pedig ugyanaz mint a Portal esetében. Tök jó. Ez egyfajta középút lenne azoknak, akik nem akarnak olyan sokat költeni a PS Portalra. Természetesen ennek így nem sok értelme van, azonban fontos, hogy ez csupán egy koncepció.

A Sony számtalan koncepciót nyújt be, mivel folyamatosan vizsgálja annak lehetőségeit, hogy mivel fokozza a játékélményt. Ezek jelentős része azonban sosem valósul meg. Egyelőre ez csak egy lehetőség. Egy nemrégiben készült Statista tanulmány szerint csak 2022-ben közel 1400 szabadalmat nyújtott be a Sony. Ezek közül nyilvánvalóan kevés ötlet jut el végül a PlayStation játékosokhoz.

Ezt láttad?

Még mindig túl olcsók a játékok – Beszólt a Capcom vezetője

×