Egy gamer több mint 15 000 órát rakott egyetlen Steam játékba, ami meglepően sok idő. Te mennyire vagy ennek a számnak a közelében?

2023.09.26. – Azt hiszem egész életemet tekintve nagyon kevés olyan játék van, amivel több ezer órát töltöttem. Szerintem nagyon sok órát tettem a Dynasty Warriors 3 játékba, de akkoriban ezt még nem lehetett mérni. Később a The Division volt nagy hatással rám, de azzal is csak 1160 órát játszottam. Ez persze sehol sincs ahhoz a Steam játékoshoz, aki ennél sokkal több órát rakott egyetlen játékba.

Egy merész játékos 15000 órán keresztül játszotta a Dragon’s Dogma: Dark Arisent.

Ha belegondolunk ez egy lenyűgöző teljesítmény, főleg akkor, ha megnézzük, hogy ezt mennyi idő alatt érte el. A Dragon’s Dogma az egyik legjobb szörnyvadászós RPG, ami valaha megjelent. Bár a cím eredetileg 2012-ben jelent meg, csak 2016-ban kapott továbbfejlesztett Steames változatot. Szóval a játékos idejét innen kell mérni. Nemrég a Dragon’s Dogma játékosainak száma megugrott a Steamen, miután bejelentették a folytatást és a franchise 10 éves évfordulóját. Úgy tűnik, hogy egy játékos sosem felejtette el.

Hosszú idő

Sajnos a nemrég megjelent Reddit posztból nem derül ki, hogy pontosan ki a játékos, de aki rátalált a profilra, nagyon meglepődött. Az említett player ugyanis 15030,2 órát rakott a Dragon’s Dogma: Dark Arisen című játékba. A játékos véleményt is írt a játékról: „az egyik legjobb játék a Steamen.”

Ahhoz, hogy valaki elérje ezt a szintet, a játék 2016-os Steam megjelenése óta minden egyes nap kb. 5 órát kellett játszania.

Posts from the steam
community on Reddit

A poszthoz fűzött kommentekben a legtöbb felhasználó ugyanúgy meglepődött, mint a posztoló, hiszen ezt a teljesítményt elérni lényegében olyan időigényes, mint egy teljes munkaidős állás. Mások szerint azonban lehet, hogy hogy ez az illető csak úgy hagyta a gépet, és szabadon futott a játék órákig. Érdekesség, hogy a teljesen single player játék kampánya körülbelül 40-60 órát vesz igénybe, így meglepő, hogy valaki ennyit játszott vele.

Szerencsére a Dragon’s Dogma rajongóknak nem kell örökké játszaniuk az eredeti játékkal, hiszen már bejelentették a Dragon’s Dogma 2-t. Jó eséllyel 2024-ben meg is jelenik, annak ellenére, hogy még nincs hivatalos megjelenési dátum. Nemrég a játék rendezője, Hideaki Itsuno is megerősítette, hogy továbbfejlesztett, nagyobb élményt kínálnak majd a játékosoknak.

Te hol tartasz?

Nagyon kíváncsiak vagyunk most arra, hogy neked mennyi a játékóra rekordod? Mennyi a maximum, amennyit egyetlen játékkal töltöttél? Jöhetnek kommentben az óraszámok és a screenshotok!

Ezt láttad már?

Magyarként neked kell a legtöbbet melózni egy iPhone 15-ért Európában

×