Egy játékos szerint az Activision már arra utalgat a Call of Duty játékok felületén, hogy hamarosan részei lesznek az Xbox Game Pass szolgáltatásnak.

2023.09.25. – A videojáték-iparban egy régóta sokakat foglalkoztató kérdés, hogy mi lesz, amikor a Microsoft végre megszerzi az Activision-Blizard játékkiadót. A felvásárlás természetesen alapjaiban változtathatja meg a játékipar erőviszonyait. Nem véltlen, hogy a világ hatóságai olyan alaposan kivizsgálták az ügyletet. Sokak számára persze a legnagyobb kérdés, hogy az Activision játékai bekerülnek-e az Xbox Game Pass szolgáltatásba?

Természetesen erre még nagyon nehéz válaszolni, ugyanis a Microsoft-Activision felvásárlás még mindig nem zárult le teljesen. Ugyanakkor a Microsoft egyre közelebb kerül hozzá. Az akadályok szép lassan elhárulnak, miután a napokban a brit versenyhivatal is úgy ítélte meg, hogy a Microsoft megkaphatja a szükséges hatósági engedélyt.

Így talán már az Activision is arra készülhet, hogy a Call of Duty játékokat hamarosan elérhetőek legyenek az Xbox Game Pass szolgáltatásban. Ez persze nem lenne meglepő hír, tekintve, hogy a Microsoft a 69 milliárd dollárt ad a kiadóért.

Ez már egy jel?

Természetesen egyelőre még nem zárult le az ügylet, és hivatalos megerősítés sem érkezett arról, hogy a Call of Duty játékok olyan gyorsan bekerülnének az Xbox Game Passba. Sőt, korábban az Xbox vezetője, Phil Spencer egy interjúban beszélt erről. Elmondta: az Activision-Blizzard PC-s és konzolos címei NEM egyik napról a másikra jelennek meg a Game Pass szolgáltatásban.

Ennek ellenére történt valami, ami akár véletlen vagy egyszerű reklám is lehet, sokan most jelnek tekintik. Egy portugáljátékos, Tinosaurorex az X-en megosztott egy képernyőképet egy üzenetről, ami akkor jelenik meg, amikor megpróbáljuk megvásárolni a Call of Duty: Black Ops II-t a Microsoft Store-ban. Az üzenet a következő:

„Ezt a terméket ingyen kapja előfizetéssel együtt. Folytassa a vásárlást és használja örökké!”

Mit jelent?

Ez az üzenet azt sugallja, hogy az Activision talán már dolgozik a Microsofttal azon, hogy a CoD játékok elérhetővé váljanak az Xbox Game Passban. Az említett üzenet tehát nem sokkal azután érkezett, hogy az Egyesült Királyság Versenypiaci Hatósága bejelentette: „elégedett” azzal, ahogy a Microsoft kezelte a játékokkal kapcsolatos aggályokat. A hatóság annak idején aggódott amiatt, hogy az üzlet túl nagy befolyást adhat a Microsoft kezébe a játékpiac felett, különösen az FPS műfajban.

Közben egyre több hatóság ad zöld utat a felvásárlásnak. Bár a fenti üzenet lehet csupán egy ösztönzés is az előfizetések irányába, sokan egy jelnek tekintik. Ez az üzenet arra utalhat, hogy az üzlet véglegesítése után a Call of Duty címeket is be kívánják vonni az előfizetéses szolgáltatásba. Tényleg így lenne, vagy ez túlzás?

Ezt láttad?

Ettől tartottunk: Újból megemelhetik a Game Pass havidíjának árát

×