Az Xbox vezérigazgatója arra figyelmezteti a rajongókat, hogy az Activision-Blizzard játékok megjelenése az Xbox Game Passban még várat magára.

2023.08.25. – Amióta csak szó van arról, hogy a Microsoft felvásárolja az Activision-Blizzardot, az a legfontosabb kérdés, hogy a játékok bekerülnek-e a Game Passba? Ez már csak azért is fontos, mert az Activision felel a világ egyik legjövedelmezőbb játékáért, a Call of Duty sorozatért. Minden CoD játékért sok-sok pénzt kell kicsengetni évente, a Game Passban viszont egy előfizetés áráért elérhető lenne. A felvásárlás persze pont emiatt nem volt egyszerű, hiszen a világon mindenki aggódni kezdett, hogy így exkluzív játék lehet minden Call of Duty.

Az Activision felvásárlás részleteitől eltekintve, szép lassan úgy tűnik, sikerrel járhat az akvizíció. Így természetesen ismét felmerült a kérdés: mikor kerülnek be az Activision játékai a Game Pass szolgáltatásba?

Az Xbox igazgatója szerint jó sokat kell még addig aludni.

Az Xbox vezetője, Phil Spencer nemrég egy interjúban beszélt erről. Elmondta: az Activision-Blizzard PC-s és konzolos címei nem egyik napról a másikra jelennek meg a Game Pass szolgáltatásban. Annak, hogy felvásárolják az Activisiont, három fő célja van.

  • Jelenlét a mobiljátékok piacán
  • A PC-s és a konzoljelenlét megerősítése
  • Az Xbox Game Pass értékének növelése

Kétségtelen, hogy ami a konzolháborút vagy az exkluzívokért folytatott csatát illeti, egyedül a Call of Duty bekerülése az Xbox Game Passba, már a Microsoft javára billentheti a mérleg nyelvét. Legalábbis ha az előfizetéses szolgáltatásokról van szó. Nem beszélve az olyan egyéb nagyágyúkról, mint az Overwatch és a Diablo IV.

Ha a fúzió létrejön, a Microsoft azt tervezi, hogy az Activision-Blizzard számos PC-s és konzolos játéka bekerül a szolgáltatásba. A Microsoft 2030-ra 32 milliárd dolláros üzletággá kívánja tenni az Xboxot az Xbox Game Pass-hoz hasonló üzleti modellek segítségével.

Nem lesz olyan gyors az Activision bekerülése

Ha az Activision felvásárlása sikerül, és a Microsoft meg tudja szerezni a vállalat milliárdos franchise-ait, akkor még várható egy hosszú átmeneti időszak, amíg a két vállalat integrálódik. Ne feledjük, hogy a ZeniMaxhoz hasonlóan az Activision is egy korlátozottan integrálódó vállalat lesz. Ez azt jelenti, hogy az Activisionnek saját operatív részlege lesz, maguk felelnek a kiadásokért, betartva az Xbox által kitűzött célokat. Azonban funkcionálisan független marad, ha a napi szintű működésről van szó.

Az IGN-nek adott interjújában az Xbox vezetője, Phil Spencer azt mondta:

„Szeretném, ha az emberek tudnák, hogy még folyik a munka, hogy az Activision játékok átköltözzenek a Game Passba. Tehát azok, akik azt hiszik, hogy amint az üzletet lezárjuk, akkor minden játék elérhető lesz a Game Passban, tévednek. Ez nem igaz. Ez más felvásárlások esetében sem volt igaz. Van még bőven tennivaló. Szóval időbe fog telni, határozottan sok időbe, hogy elérhetővé tegyük ezeket a játékokat.”

Úgy tűnik tehát, hogy még ha hamarosan véglegessé is válik a felvásárlás, nagyon sokat kell még arra várnunk, hogy a Game Pass szolgáltatásban élvezzük az Activision és a Blizzard játékait.

Ezt láttad már?

Nem áprilisi tréfa: tényleg jön a Razer gamer borotva

×