A Netflix most a Capcom egyik legendás címére vetette ki a hálóját. Ha jól sül el a projekt, akkor akár még jól is járhatunk ezzel!

2023.09.22. – A PlayStation 2 volt számomra talán a legmeghatározóbb konzol, amivel valaha játszottam. Az volt az az időszak, ami végérvényesen „gamerré” tett, azóta fenntartások nélkül szeretem a videojátékokat. Igazából, ha az interneten barangolok, kiderül, hogy nem csak én érzek így.

Az a kategória pedig, ami szabályosan elvarázsolt, a hack ‘n slash volt. Devil May Cry, God of War, na meg az Onimusha játékok mind-mind kategóriájuk csúcsai voltak. Előbbi kettő mind a mai napig töretlen sikerrel tör előre, még úgy is, hogy a GoW immáron inkább szerepjáték, mint gombdarálós akció. Az Onimusha viszont nyugaton nem kapott akkora figyelmet, mint keleten, holott a Capcom játéka valami fantasztikus. Az első rész felturbózott változatát még mindig el lehet érni a konzolok shopjában, de a személyes kedvencem, a harmadik epizód mára majdnem feledésbe merült. Holott még Jean Reno, legendás francia színész is főszerepet játszott benne.

onimusha

Pedig még csak azt sem mondhatjuk, hogy az Onimusha egy niche történetszálon futna. Japán történelem, fantasyval ötvözve. Azért az ilyesmi nagyokat szokott szólni.

Na majd a Netflix-effektus!

Azt már egy ideje tényként kezeljük, hogy ha valamihez hozzáér a Netflix, az egy pillanat alatt a figyelem középpontjába kerül. Ott van példának okáért a sakk és a Vezércsel esete. A sorozat előtt is nagyon sokan szerették a sakkot, de azért valljuk be, nyíltan kevesen foglalkoztak vele. A Vezércsel sikere miatt azonban hirtelen több millióan repültek rá a játékra, a tehetséges sakkozó tartalomgyártók a csúcsra törtek, sőt még komoly versenyeket is rendeztek a hírességek szerepeltetésével. S mindezt egy sikeres Netflix-sorozat hozta össze.

 

Most az Onimusha is erre a sorsra juthat, ha a november 2-án megjelenő új anime sikerrel debütál. Már előzetest is kaptunk az animált sorozathoz, amiben felbukkannak a fontosabb szereplők, na meg vázolják nekünk, hogy mire lehet majd számítani.

A rajongók örülhetnek, ugyanis az utolsó Onimushához köthető megjelenés 2018-ban érkezett, s az is az a Remaster volt, amiről korábban írtam. Reméljük nagyot szól majd és a Capcom visszatér egy kicsit a legendás akciósorozatához.

Ezt olvastad már?

Kocsiőrültek gyűljetek! – Szédítő játékmeneten minden idők leglátványosabb ralijátéka

×