Már a trailerben is hátborzongató látni, hogy mi mindent bevállaltak a játékosok a Netflix valóságshow-jában, ami a Squid Game-en alapul.

2023.09.22. – Kiadott egy új előzetest a Netflix a Squid Game: The Challenge című reality műsorhoz, amiben igazi emberek hajtanak végre ugyanolyan feladatokat, mint a sorozat karakterei. Bár az életük a valóságban nem forgott veszélyben, a testi épségüket simán kockáztatták a fődíjért. Ebből volt is balhé rendesen, de a műsor forgatása nem állt le, és mára megérkezett a trailer, amiben már fel-felvillantják, hogy a játékosok mi mindent állhattak ki. Hátborzongató.

A játékban 456 ember kezdi meg a vetélkedőt, a 4,56 millió dolláros (közel 1,7 milliárd forintos) fődíjért,

ami a frissen közölt videó szerint a legnagyobb összeg a valóságshow műfaj történetében. A videó egyértelművé teszi, hogy a Squid Game: The Challenge egyben a Netflix valaha készült legnagyobb showműsora is. A külsőségeket pontosan ugyanúgy kell elképzelned, ahogy a tévésorozatban láttad. Egy jó nagy, plafonról lógó üveggömbbe beleokádják a pénzkötegeket, amelyek aztán szó szerint a játékosok feje felett lebegnek a nagy, közös hálóteremben.

Forrás: Netflix

„Az emberek sokkal rosszabbakat is megtesznek sokkal kevesebbért”

– nyomatékosítja az előzetes, majd rögtön a „piros lámpa, zöld lámpa” kihívás helyszíne jön. Itt a történetben ugye halomra lőttek mindenkit, aki hibázott. A valódi valóságshowban senkit nem puffantanak agyon és senkinek se kell senkit a biztos halálba taszítani. De ettől még pokollá lehet tenni az ott töltött időt. A körülmények természetesen megegyeznek: letisztult, rideg környezetek, kíméletlenül hűvös, arctalan őrök, tériszony, verejték, szenvedés.

A realityt láthatóan azzal az igénnyel készítette a Netflix, hogy pontosan ugyanolyanok legyenek a helyszínek, mint az eredeti sorozatban, és a megszólalásig hasonló kihívásokat kelljen teljesíteni. Ez láthatóan közvetlen életveszély nélkül is alaposan megnehezíti a játékosok életét. És a végén csak egy maradhat, aki mindent visz. A Squid Game: The Challenge november 22-től streamelhető a Netflixen. Egyelőre nem tudni, hogy mi a terv: egyszerre feltöltik az első évad mind a 10 epizódját, vagy részletekben, esetleg egyenként teszik közzé, mivel egyelőre csak az első rész rendelkezik premierdátummal.

Addig is lesz mit nézni:

Végre a Netflix is megszerezte a világ legjobb háborús sorozatát

×