Legalábbis ezt állítják azok a versenyzők, akiknek feltűnt némi furcsaság a forgatáson.

Tavaly júniusban a Netflix bejelentette, hogy a Squid Game című sorozat alapján valóságshowt indít. A Squid Game: The Competition című műsorban 456 játékos versenyzik a Netflix sorozatához hasonló kihívásokban a rekordösszegű, 4,56 millió dolláros pénzdíjért. Arról már mi is írtunk, hogy sokan megsérültek a forgatás alatt. Most a versenyzők szerint az egész manipulált volt, nem beszélve az embertelen körülményekről.

Előre kitalálták volna az egészet?

Nemrég a Motherboard egy igen hosszú leleplező cikket írt a Squid Game: The Competition forgatásáról, amely kapcsán a világsajtó az elmúlt hetekben sokat ír, miután a The Sun beszámolója szerint több versenyző megsérült a készítés során. A sérüléseket tetézi, hogy korábbi versenyzők azt állítják, hogy a műsort a kezdetektől manipulálták.

A Motherboardnak nyilatkozó versenyzők szerint a megérkezésük pillanatától kezdve tiltották őket attól, hogy beszéljenek egymással. Kora reggel, az első játék előtt felpakolták őket egy fagyos buszra, hogy egy repülőtéri hangárba szállítsák őket, ahol a forgatás zajlott. Leüvöltötték őket, ha a buszút során beszéltek egymással.

Miután megérkeztek a hangárba, a versenyzők kaptak némi kávét és szendvicset, amik szinte teljesen fagyottak voltak. Két-három órát vártak egy teremben, ekkor kezdtek el beszélgetni, és rájöttek, hogy bár mindenki kapott mikrofont, néhány ezek közül nem is működik.

Mint kiderült volt olyan versenyző is, aki nem is jelentkezett a műsorba, de egy producer megkereste őt. Voltak köztük ikrek, egy apa és gyermeke, és egy TikTok sztár is. Beszélgetésük során kiderült, hogy néhányuknak már volt jegyük a hét további részére, míg másoknak nem.

„De ez egy verseny! Nem tudják, hogy ki fog nyerni” – mondta meglepve a versenyző.

Ez csak a jéghegy csúcsa, hogy milyen káosszal kellett megküzdenie a versenyzőknek. A Netflix még mindig nem jelentette be a Squid Game megjelenési dátumát, de őszintén szólva, talán így a legjobb.

Ez történt korábban:

Félholtan esnek össze a játékosok az igazi Squid Game-ben – FRISSÍTÉS: a Netflix cáfol

 

×