A Microsoft már elkezdett dolgozni a következő Xbox masinán, a Gen 10 olyan újdonságokkal érkezhet, ami új teret nyit majd a gamingnek.

2023.09.21. – Korunk egyik legnagyobb őrülete crypto, vagy ma már írják magyarított verzióban kriptónak is, ami lényegében egy virtuális valuta. A kriptovaluta olyan digitális eszköz, mely csereeszközként vagy manapság fizetőeszközként is funkcionál. Kriptográfiát (titkosítást) használ a tranzakciók biztonságossága érdekében. A kriptovaluták a digitális valuták egy részhalmazát képviselik, de besorolhatók az alternatív valuták vagy a virtuális valuták csoportjába is. A legtöbb kriptovaluta közös jellemzője a decentralizáció, azaz a központi felügyelet nélküli működés (hasonlóan az Internethez) melynek köszönhetően országhatárokon keresztüli fizetőeszközként lehet használni.

Volt időszak, amikor nem hittek ezekben az emberek, ott van példának okáért az a férfi, aki anno bitcoinért vett magának pizzát. Akkor jó üzletnek tűnt, ám két-három évvel ezelőtt milliárdos lehetett volna azzal a mennyiséggel, amit pár szelet örömért korábban odaadott.

Valahol a crypto-őrületnek köszönhető az NFT-balhé is, ami szintén egy megmagyarázhatatlan divat volt. Ma már bezuhantak az árak, de akik időben kapcsoltak, a speciális digitális képekkel szanaszét kereshették magukat. Na meg lehetett hatalmasakat bukni is

A Microsoft nyithat a kriptovaluták felé

A Microsoft már most a Gen 10 néven futó következő konzolgenerációján dolgozik. Furcsa ezt leírni, hiszen olyan, mintha még csak most jelent volna meg az Xbox Series, valamint a PlayStation 5, ám igazából ezek a masinák már a ciklusuk felét valószínűleg lejárták. S mivel már készülni kell az új hullámra, a Microsoft is valami igazán új irányon gondolkozik.

A crypto.news értesülései szerint a kriptovaluták irányába akar nyitni az amerikai cég, méghozzá úgy, hogy lehetőséget ad a felhasználóknak arra, hogy crypto forrásból fizessenek a konzoljukon. Arról nem is beszélve, hogy emellett mesterséges intelligencia és gépi tanulás is bele lesz rámolva az újgenerációba.

xbox

Utóbbi funkciók akár a játékokat is új szintre emelhetik, egy-egy szerepjáték esetén például kiváló lehetőségeket rejtene magában az, hogy a döntéseink mentén a rendszer tanulmányozza a lépéseink és aszerint alakítja a dialógusokat.

Sajnos magáról a kripto-pénzátcáról sok infót nem tudhatunk meg a nemrégiben kiszivárgott 2022-es dokumentumból. Mivel ezek korai tervvázlatoknak tűnnek, valószínűleg sok minden fog változni a hivatalos megjelenésig. A piaci előrejelzések szerint a következő Xbox konzolgeneráció 2028-ban láthat majd napvilágot.

Ezt olvastad már?

50!!! Ismétlem: 50 istenkirály retro játék lehet teljesen INGYEN a tiéd

×