Bethesda videojáték még soha nem nyitott ennyire jól, úgyhogy a Starfield új rekordot döntött. Kellett hozzá persze az Xbox ügyes stratégiája is.

2023.09.20. – A játék X-oldala brutálisan nagy számot és mérföldkövet osztott meg arról, hogy mennyi gamer kapott rá a Starfield világegyetemére, két hét leforgása alatt. Az Xbox nem árult el részleteket arról, hogy az egyes platformokon mennyien szálltak űrhajóba. Az viszont, hogy csak Xboxon, illetve PC-n elérhető, és csak néhány hete játszhat vele a világ, igazán impozánssá teszi a tegnapra elért csúcsot.

A Starfield hivatalos X-oldalának bejegyzése alapján csupán két hét alatt meglett a 10 milliós játékosszám. Nagyon meggyőző, de kissé hatásvadász közlemény az Xbox részéről, hiszen nyilván nem azt jelenti, hogy a cím máris egy tízmilliós példányban megvásárolt játék. Az összlétszám nagy része az Xbox Game Pass előfizetésekből származik, hiszen a Microsoft egyik first-party játékaként már a megjelenése napjától elérhető mindenkinek, aki a Game Pass Core-nál magasabb szintű előfizetéssel rendelkezik.

Mit jelent a Stardfield tízmilliós rekordja?

Az Xbox megjegyzi: ez a szám a Bethesda-játékok eddigi legnagyobb nyitása. A Starfield korai hozzáféréssel szeptember 1-jén, széleskörűen pedig szeptember 6-án jelent meg. Ez annyit tesz, hogy alig két hét alatt tette meg a 10 milliós létszámig tartó, fényév távolságú utat. Ez, akárhonnan nézzük, acélos siker – kérdés viszont, hogy hosszútávon is képes lesz-e tartani az iramot. Az érdeklődés fenntartása fogja meghatározni, hogy a Starfield olyan nagyra értékelt játékká válik-e, mint a méltán nagy nevű Bethesda-klasszikusok, köztük a Skyrim. A népítélet egyelőre keményebben bánik vele, mint a kritikusok: utóbbiaknál 84-es a Metascore, viszont a közönség jelenleg 6,6-ra értékeli.

Amúgy a Starfield hozzáférhetőségével egyre kevesebb gond van:

A legócskább PC-n is plafonig tekert grafikával játszható a Starfield

×