A határ tényleg a csillagos ég lesz a Starfield játékosai számára, miután elindul a hivatalos moddolása. Már azt is lehet tudni, mikortól indul.

2023.09.12. – A Bethesda vezetője megerősítette, hogy van kész tervük a Starfield moddolásának támogatására. Todd Howard a Famitsunak nyilatkozva beszélt róla, hogy a modokhoz hivatalos támogatást fognak nyújtani. A VGC szerint ez egybevág azzal a gyakorlattal, amit korábban a The Elder Scrolls V: Skyrimnél és a Fallout 4-nél alkalmaztak.

„Szinte bármit megtehettek majd, ahogy az előző munkáink esetében is”

– fogalmazott Howard. Hozzátette: a hivatalos támogatás a jövő évtől lesz elérhető a Starfield modderei számára, de addig még sokat dolgoznak rajta, hogy tökéletes legyen. „Mi is imádjuk [a modokat], szóval nagyszabású módon valósítjuk meg”.

Forrás: Bethesda

Ekkora siker a játék

A játék szeptember 1-jén jelent meg limitált, korai hozzáféréssel, majd szeptember 6-án széles körben. Utóbbi napon rögtön meg is döntötte a Microsoft rekordját, és az első 24 órában legtöbbet játszott Xbox cím lett. Több mint hatmillió játékos indította el a nap végére, és volt olyan pillanat, amikor egyszerre egymillióan tolták. A népszerűségének még az is jót tett, hogy idő előtt ellopták. Egy szerencsétlen raktári szarka lebukása, illetve az, hogy hetekkel a megjelenés előtt hivatalos kiadványokat árult belől, komoly ingyenreklámot adott a Bethesda új sikercímének.

Jelentek már meg modok

Nem hivatalos moddolások már eddig is elérhetőek voltak a játékhoz, de ezek elsősorban technikai jellegűek voltak. A plusz kontentek érdekesebb lehetőségnek tűnnek, és ezekből maga a Bethesda is elkezdett már megvalósítani néhány ötletet. A Starfield sztori első bővítményének érkezési idejét ugyan nem erősítették meg, de azt már lehet tudni, hogy a Shattered Space nevet fogja viselni. Nagyon várjuk ugyanakkor, hogy hivatalos út nyíljon a moddolás előtt is, mert a külső fejlesztők által hozzáadódó tartalmak még több izgalmat ígérnek. Az pedig nagyon ráférne a játék kietlen bolygóira.

De vajon mennyire érdemes a Starfield moddolásával foglalkozni? Nos, ennyire:

Az kemény! – Nem hiszed el, mennyit keres havonta a Starfield modder

×